Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Jira Cloud for Excel add-in is stuck on loading splash screen

Hi,

Since yesterday, Jira Cloud for Excel has stopped working for me. It is stuck on loading splash screen. I have tried re-installing the add-in but it didn't help. Also tried restarting my pc. That too didn't work.

jira_addin_keeps_loading.PNG

Can anyone help out? I need this add-in to start working again ASAP as it's needed for my organizational work.

 

Thanks

9 answers

1 accepted

1 vote
Answer accepted
Andy Heinzer Atlassian Team Jul 12, 2021

Hi everyone,

We are aware of the problem here in regards to the Jira Cloud for Excel add-on not working correctly.  We are tracking this problem over in https://jira.atlassian.com/browse/API-439

In the meantime, you can try to use either the Excel Online edition or perhaps an updated version of Excel where this problem does not appear to be happening right now.

Sorry for the inconvenience here, our product integrations team is investigating this further.

Andy

@Andy Heinzer thank you for update!

We have deployed the fix for this issue. For those who are watching this community post, could you please give it another try and check whether it works now?

Like Julia Lugovska likes this

It now works for me. Thanks!!

Like Vitalii Saienko likes this

It wasn't working with Excel Online but I just opened the spreadsheet (Tuesday) as normal and it works!

@Andy Heinzer @Vitalii Saienko Thanks for fixing the problem

Like Vitalii Saienko likes this

It works again. Thx for the quick response.

Filip

It works! It works! It works!!! thanks for a quick fix! 

I have the same problem, since today ... also tried to reinstall...but dit not work.

I am using Office 365 for entreprise

image.png

Regards,

Filip

Hi @Filip Dewulf

Could you please try to open Jira Cloud for Excel in Excel Online? Does it work there? This will help us to narrow down the issue.

Thank you @Filip Dewulf for confirming.

For everyone who watches this community post, as a workaround, please use Excel Online for now. Meanwhile, we are on this issue. Please follow this public bug for updates https://jira.atlassian.com/browse/API-439.

Like Nikolay Tavgen likes this

I am having the same issue as above - loading splash screen and no data loaded. We use this in every week's data extraction and reporting :-(  We us MS 365 Apps for enterprise. 

The problem started today (Monday) and we had Microsoft security patch done on our devices last Friday afternoon, although it was working last Friday midnight when I tried to extract data. 

Hi @Samantha Tan 

Could you please try to open Jira Cloud for Excel in Excel Online? Does it work there? This will help us to narrow down the issue.

1 vote

Hi!

Same problem.

Excel Online doesn't work too.

My version as below.

Excel.png

 

Please kindly advise.

Kind regards,
Nikolay.

Hi @Abizar Dholfar 

Seen as this is a cloud plugin, i think there is not a lot we can do about it in the community. 

Try with different browser and see if it works, but I suggest contacting the developer anyways. 

Regards

Dave

0 votes

Hi @Abizar Dholfar 

Thank you for reporting this. Could you please provide more details about your environment? Is it Excel Desktop? If so, could you please try to open the add-in in Excel Online? Does it work?

Also, do you have the latest updates for Excel installed? What version do you have?

0 votes

Hi,

I have got also the same problem than @Abizar Dholfar 

It works this morning

0 votes

Guys, help - same issue. Office 365 / Desktop Excel. Re-installed, all add-ins/add-ons in place, however nothing happens but blue wheel instead of Jira data extraction :-( 

jira failed.PNG

While the login issue appears to be fixed, all of my JQL formulas are now broken. All fields that previously had =JIRA.JQL() now appear as =_xldudf_JIRA_JQL and trying to add the correct formula text back in results in a "#NAME?", with the add-in unable to load data. What are the steps to fix this? Thanks.

Update: I uploaded the document to Excel Online 365 and it works there. It does not work on Desktop.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
DEPLOYMENT TYPE
CLOUD
TAGS
Community showcase
Published in Trello

🏊‍♀️ Atlympic Event: Trello

Hello Community!  Quick disclaimer: We are running a contest on Community (The Atlympics!) from July 23rd - August 8th of 2021. If you are interested in participating in this contest (prizes! ...

124 views 1 12
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you