Workflow Status Not Being Set

We have set up a workflow status that shows in the workflow dropdown. However, when you select it, instead of setting to that value, it is set to a different option. Likewise, when trying to move the swimlane for it, the lane with the new status is not a drop target. What might be the problem?

1 answer


First thing I would check is if your Workflow Transition has the correct Destination Step set. Steps and Transitions are different things, you can have a Transition called Close Issue, but you might have set its destination step/status wrongly to "Awaiting Deployment" or something like that.

you mentioned that the new status does not appear in the columns of your board. You can simply double-check this by configuring the board and going to the Columns tab, and see if you have the status mapped to the columns.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
How to earn badges on the Atlassian Community

How to earn badges on the Atlassian Community

Badges are a great way to show off community activity, whether you’re a newbie or a Champion.

Learn more
Community showcase
Published Sunday in Agility

You asked for it, so we delivered: images on issues have arrived

A picture tells a thousand words. And agility boards have just released their latest feature: cover images on issues – so now your board can tell a story at first glance. Upload attachmen...

671 views 3 11
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you