It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

No more able to login to JIRA via Google Chrome of my PC

Hi!

It is a couple of days that I am no more able to log in to our standalone version of jira from MY Google Chrome.

From my PC, with Firefox it works fine.

None of the accounts defined in JIRA works fine on my PC.

From other PCs it works fine, on any browser, with any account.

On my Google Chrome I have many tabs open (none on the same JIRA instance, none of any of the other components of the Atlassian suite - i.e. Bamboo) and I would like to avoid the need of closing all these tabs and/or the need of clearing the browser cache.

Being a problem experienced some time ago by other colleagues, it is important to understand it and find a standard (and minimal) way to address/prevent it: of course, closing all the tabs, cleaning the cache, rebooting the PC, will have a good chance to solve the issue, but -if possible- I would tend to avoid it.

At server side, I haven't found any evidence of problems neither under JIRA_HOME/log nor under JIRA_INSTALL_DIR/logs.

9 answers

1 accepted

6 votes
Answer accepted
vkharisma Atlassian Team Nov 14, 2012

Hi Simone,

I'm suspecting this is a browser cache problem with your Chrome. Could you please try to clear the browser cache (Ctrl+Shift+Delete) and the active login of your Google Chrome browser?

Cheers, Vicky.

Hi Vicky.

The cleaning of the entire cache did fix the issue.
Interesting to note that I tried to clean "only" the history of the last week (that should have been enough as JIRA worked until a couple of days before) but that was NOT enough.

Bye, Simone

Hi Vicky, I am using Chrome Version 39.0.2171.95 on MAC. I am facing same issue as described here - not able to log in to JIRA from Chrome, not even after clearing browser cache whereas I am able to login through Firefox. This seems to be an old issue faced by multiple users. Wondering why can't it be fixed, may be by working with the Chrome team since Chrome is one widely used browser these days.

While browsing over the internet, I came across a mention that some users are facing this issue recurringly even if it works immediately after clearing browser cache.

I tried to help one user with this problem: She was on maternity leave for several months, came back, and found herself unable to log in to JIRA.

... now she contacted us with "Can't log in to JIRA". It soon turned out that she can login using another browser, and on a colleague's PC using Chrome, just not with Chrome on her machine.

This is the first time I've seen this problem, it does seem quite rare (infuriatingly rare, probably, from the view-point of the person tasked with fixing it.) 

(My solution ... I sent the user to tell the admin team about how her Chrome won't open JIRA any more. She'll probably get her Windows and browsers re-installed.)

Colleague had a similar problem:

- Login with google oauth works
- Login with credentials does not work and hangs at requesting id.atlassian.com for more then 2 minutes.

The only way to remedy the situation was to logout in a non-incognito chrome window, go through the password reset flow, logout and login. Only after that specific flow it was possible to login again via credentials.

jmdejesus I'm New Here Sep 26, 2019

This method worked on my end.

I am also having this issue when I try to log into Atlassian after I tried to add one more Atlassian app and re-login into my account:

Oops, you've made a malformed request.

Often, clearing your browsers cache and restarting your browser will solve this problem.
If that doesn't work, please contact support.

 

Running Chrome Version 63.0.3239.84 (Official Build) (64-bit)

Encountered the same problem today on Chrome. Even google oauth (which is how i connect with my Jira Cloud instance) didn't work. i got the "Oopsyou've made a malformed request." error page. Cache clear and hard reload didn't work. When I opened my own jira project, i was logged in fine, so somehow my community access was getting an error. mis-matched token problems probably or they sent some kind of token format updates and community access got affected for Chrome. or whatever. The community page opens just fine if you check on Safari. 

 

How I solved it for chrome:

clearing all saved passwords from Chrome is not practical for me. So I took a hint from

@Adrian Rudnik comment above and just logged out of my main Jira Cloud project/account on Chrome and logged back in (using Google oAuth as usual). Problem solved. I am typing this reply from Chrome as me. 

 

Version 76.0.3809.132 (Official Build) (64-bit)

Started experience same problem. Cache clear doesn't help. And I am able to login to JIRA/Conf from IE under the same password but I am face 'incorrect password for that account' problem from time to time when I use Chrome browser

Finally found the resolution and had to go into Manage Passwords in Chrome and turn off saving passwords and to remove all saved passwords. Clearing cache for all of time was not enough. And then I had to quit Chrome, crank it back up and manually type in "https://id.atlassian.com/login" and do not let Chrome add junk onto the end of that...finally it worked and I am back into all Atlassian accounts.

Finally found the resolution and had to go into Manage Passwords in Chrome and turn off saving passwords and to remove all saved passwords. Clearing cache for all of time was not enough. And then I had to quit Chrome, crank it back up and manually type in "https://id.atlassian.com/login" and do not let Chrome add junk onto the end of that...finally it worked and I am back into all Atlassian accounts.

I'm having similar issues on all of my browsers (Chrome, Firefox) and on multiple systems (Linux, Android), but only from home and only when I try to log into my teams' hosted <company>.atlassian.net.   Even opening it in another tab next to this one, it shows me as not logged in.  When I log in, I get the error regarding third party cookies.

Yet I am logged in here.

Note that I only use Linux systems and they are up-to-date.  I also have 2-factor authentication enabled.

I'm thinking the firewall (IPFire) may have something to do with it, but I have no way of knowing.

 

Update:  It is my firewall system.  Turning off Intrusion Detection rules fixed the issue.  One of these days, I will root cause the exact rule and post results in a separate thread.

Hi

I am have the same sort of issue

Cant log into Jira on Chrome - every time I try Chrome stops and closes down.

If I restore pages when I open it again it closes as JIRA is the page it opens to be on the login screen of Jira.

Have cleared cache and all JIRA saves passwords but no luck.

Running Chrome: 75.0.3770.100 

Any other ideas?

Cheers

FUTURE USERS:

I was able to login after pausing my Ad Blockers! 

 

Hope this helps!!

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted in Jira

Demo Den Ep. 7: New Jira Cloud Reports

Learn how to use two new reports for next-gen projects in Jira Cloud:  Cumulative flow diagram and Sprint burndown chart. Ivan Teong, Product Manager, Jira Software, demos the Cumulative ...

335 views 1 3
Join discussion

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you