It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

New Issue Modal: Manually Typed Markdown Doesn't Render Following Issue Created

This is bizarre. When creating a new story markdown never works. I naturally type in markdown, so I end up typing up my story description and creating the issue, but then I go to look at the issue and it's all just plain text not being rendered as markdown. For my short code segments (single backtick syntax), I need to go to each one, delete the last backtick and then type a new backtick and voila, it's real-time mark-down-ifier kicks in and renders it properly. It's worse with code blocks (triple backtick fence). I need to copy the contents of the codeblock, type my fence, the real-time markdowner kicks in and then I can paste into the special code fence section.

 

Is this normal behavior? Is there a setting to let me just type markdown w/out having the view update to show rendered markdown in real-time? Is there a way to create new issues using markdown and not have to edit EVERY single issue I create?

 

After creating my screenshots I realized that _some_ markdown works, such as bold and a numbered list was created due to the `#` character (but it was inside a code fence). Luckily the emoticon rendered! It's also worth mentioning that if I use the buttons at the top to generate stuff, for example, a fenced code block, that *does* work... but not when just typing away like a markdown maniac.

 

Here's a related issue, someone seeking to disable the real-time markdown rendering (which would be AWESOME!).

https://community.atlassian.com/t5/Jira-Software-questions/How-to-turn-off-new-Jira-issue-editor-markdown-rendering/qaq-p/1009547

 

I'm actually wondering if the little markdown I've provided in this post will render... we shall see!

 

Screen shots (I was *wrong* about none the markdown rendering):

 

create-issue-with-markdown-plaintext.pngview-created-issue-with-mangled-rendering.png

5 answers

It looks like this forum suffers from the same bug, manually entered markdown doesn't get rendered after submit. Although, this forum perhaps has it better (or worse depending on how you look at it) -- since at least _none_ of it rendered, but in jira _some_ of it renders, making for a really wonky experience.

I am also highly interested in this getting addressed. For now, I've resorted to dropping in a place holder "TODO" just so I can save since once I attempt to edit the issue, the editor accepts markdown as expected.

It's a shame support doesn't even acknowledge these tickets at all...

This is still a issue for us.

I don't understand why there is a complicate rendered editor but a simple markdown input box is missing.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you