Jira links always asking login credentails

Lenford Ndhovela May 13, 2024

Every link that I click on I get a pop up window that requires me to login to Jira to view, even though I'm already logged in in another window. How do I fix this? It might help that I'm already logged in on a chrome window and an edge window pops up.

3 answers

1 accepted

3 votes
Answer accepted
Matt Parks
Rising Star
Rising Star
Rising Stars are recognized for providing high-quality answers to other users. Rising Stars receive a certificate of achievement and are on the path to becoming Community Leaders.
May 13, 2024

You could also check the application where you are clicking the link (e.g. Outlook, Teams) and see if it has a 'default web browser' setting. You could also check in the Settings of your computer (Settings > Apps > Default apps if you're on Windows), and see if your default web browser is set to Edge.

Lenford Ndhovela May 13, 2024

Hi Matt, I tried to check this and it so happens to be an issue with a default browser on Outlook settings under Options tab. thanks for the help

Matt Parks
Rising Star
Rising Star
Rising Stars are recognized for providing high-quality answers to other users. Rising Stars receive a certificate of achievement and are on the path to becoming Community Leaders.
May 13, 2024

We had something similar at our company with Microsoft Teams, where the Server team implemented a Global Policy change on Teams so it defaulted to using Edge. But we were able to update the app configuration to go back to Chrome.

0 votes
Ben Finn
Rising Star
Rising Star
Rising Stars are recognized for providing high-quality answers to other users. Rising Stars receive a certificate of achievement and are on the path to becoming Community Leaders.
May 13, 2024

Since you have a premium subscription and this sounds like a technical issue I would suggest opening a ticket.

That said I am really confused/fascinated. You are in Chrome and an Edge window prompts you for creds?

Ben Finn
Rising Star
Rising Star
Rising Stars are recognized for providing high-quality answers to other users. Rising Stars receive a certificate of achievement and are on the path to becoming Community Leaders.
May 13, 2024

The usual suspects are the following:

1. Update your browsers

2. clear your cache.

Lenford Ndhovela May 13, 2024

Hi Ben, 

Did all that but with no resolve.

Ben Finn
Rising Star
Rising Star
Rising Stars are recognized for providing high-quality answers to other users. Rising Stars receive a certificate of achievement and are on the path to becoming Community Leaders.
May 13, 2024

Matt seems to have a very interesting idea and it makes logical sense. If it's trying to open it up in another browser because your default is set incorrectly then it wouldn't be able to pass on the authentication credentials. It's a bit weird because it should still open up in the browser you started it in but worth a try.

But if that doesn't pan out then I'm going to again recommend you try reaching out to support. When we have issues like this, which occasionally team members do have such issues, I consider us lucky to have premium support cuz they will actually respond pretty fast. 

Good luck!

Like Lenford Ndhovela likes this
0 votes
Rilwan Ahmed
Community Leader
Community Leader
Community Leaders are connectors, ambassadors, and mentors. On the online community, they serve as thought leaders, product experts, and moderators.
May 13, 2024

Hi @Lenford Ndhovela ,

Welcome to the community !!

There is active maintenance going on Atlassian Cloud products. This could be causing you the problems. Please check the status in https://status.atlassian.com/

Lenford Ndhovela May 13, 2024

Hi Rilwan,

The article says the affected place is Brazil. I am in South Africa and it has been happening for the past few months ( a month ).

 

Regards

Lenford

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
DEPLOYMENT TYPE
CLOUD
PRODUCT PLAN
PREMIUM
PERMISSIONS LEVEL
Site Admin
TAGS
AUG Leaders

Atlassian Community Events