JIRA - Removing plugin is not working properly

Hi,

I'm trying to remove some un-used plugins from our local jira install.

They're in the list of "user-installed add-ons", I press "uninstall" all goes well, it says "successfully un-installed".

But then there is two issues : Upon restart of jira, they re-appear in the list as having an update available. They appear as disables and don't have an uninstall button, but I don't want them in the list at all.

Another issue is that for example the hip chat pluging seems to still have hooks installed and so I get some errors about non-existant class in the logs ...

Cheers,

Sylvain

2 answers

1 accepted

Accepted Answer
0 votes

Ok, when reading the logs, I saw that hipchat and the other plugins I was un-installing were "system plugins" despite being shown in the "user installed addons" section and that the only thing I was un-installing was the update.

0 votes

Start by reading the log file for the startup where it loads the plugins, and then when you click "uninstall". The "non existant class" implies youve managed to remove some of the plugin, so I'd be investigating what it thinks it is loading during startup!

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Sep 18, 2018 in Jira

What modern development practices are at the heart of how your team delivers software?

Hey Community mates! Claire here from the Software Product Marketing team. We all know software development changes rapidly, and it's often tough to keep up. But from our research, we've found the h...

26,857 views 2 7
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you