Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,299,851
Community Members
 
Community Events
165
Community Groups

AUTOMATION FOR JIRA: cannot get the value of the field

Edited

I have run an automation rule for a while, but it occurred error the recent day.

But before it, I didn't change the rule.

Where am I wrong?

 

Audit log error message
Action details:

Send email

As there is no issue present, cannot get the value of the field:reporterSuccessfully sent email for issues:

Comment on issue

Can't run component as it requires issue(s) in the context. More than likely you have a trigger that doesn't insert issues into the rule chain. e.g. Scheduled rule not running a JQL query. Creating an issue does not put an issue into the context, you have to branch on it to update it.

image.png

My JQL setting is

project in (ABSPA, ABSSALEA, ABSSPAP, ABSDEMO, ABSABSG, ABSEMEA, ABSPAPBD, PPACAB, PPAFEB, PPAILB, PPAINB, PPAPHIB, PPATHB, PPAVNB)  AND issuetype = "Evaluation Request"  and Status in ("Trial Period") and duedate = now()

image.png 

 

I receive an e-mail didn't write in my value set before,too.

image.png

 

1 answer

1 accepted

0 votes
Answer accepted
John McKiernan Marketplace Partner May 27, 2018

Hi Dora,

Thanks for posting. 

Can I ask that you pop through a message to the support team to let us know the version of Automation for Jira you are currently using.

We had a small bug recently which was fixed in a new release so I just want to check first to see if that might be the culprit. 

Thanks,

John 

Hi John,

Automation for Jira - 3.12.6

John McKiernan Marketplace Partner May 28, 2018

Hey Dora,

Thanks for sharing that. I think it may well have been the bug that we fixed just around that time. Can you update your Automation for Jira to the latest version (3.12.13) and let me know if that fixes the problem? 

thanks!

John 

Hi John,

It worked. Thanks.

Hi, 
I am seeing the same issue but we have cloud version and we are on latest release. May you please help me to find solution/workaround for this. 

I need to send email to the "Assignee" of the ticket and I keep getting this error. 

As there is no issue present, cannot get the value of the field: Assignee

Like # people like this

Having the same issue as @Neetu Verma . Anyone found a solution yet? 

Any updates? I have the same issue with the cloud version. 

I appear to also be having the same issue on my cloud instance. 

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you