Why Time Spent Field doesn't update?

Hello.

I'm having problems with the Time Spent field, when I'm closing an issue and use the work log field to put the time I expended in it, it doesn't matter if I select one of the options below for the remaining estimate:

  • Adjust automatically or
  • Set to 0

when I look for that issue in the issue navigator, the time spent field doesn't show the work log that I loaded before. The field will only update if I reopen the issue and then close it again.

Am I missing something here? I couldn't found something about this in other questions or tickets.

Thank you.

 

3 answers

This widget could not be displayed.
Ollie Community Champion Nov 05, 2014

Whether the workflow configuration problems?

in post function "Re-index an issue to keep indexes in sync with the database." should be in the final,

Can try to adjust the order.

This widget could not be displayed.

Hi Sergio,

This feels like some indexing problem with the transition you are doing.

Are you using a custom workflow for this project?

Try checking the port-function associated to this transition and see if you have the reindexing function above the "Fire XXXXXX event"

Hope this helps

This widget could not be displayed.

Hi @Marcus Silveira and Ollie this is the post function list in the transition:

  1. Set issue status to the linked status of the destination workflow step. 
  2. Add a comment to an issue if one is entered during a transition. 
  3. Update change history for an issue and store the issue in the database. 
  4. Re-index an issue to keep indexes in sync with the database. 
  5. Fire a XXXX event that can be processed by the listeners. 

Is it ok? Thank you again

The post-functions seem to be ok. We may need to dig deeper into this to find why it's not getting displayed correctly so it may be a good idea to try getting in touch with Atlassian Support (support.atlassian.com) so they can take a look at your instance.

Hi, I did what you suggest. And the person from Atlassian Support told me that this is related to this bug: https://jira.atlassian.com/browse/JRA-40484 I see now that this affects the Workload Pie Chart Report since it uses the Time Spent Field too. Thank you again for your help. I hope this can be fixed soon.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Atlassian Summit 2018

Meet the community IRL

Atlassian Summit is an excellent opportunity for in-person support, training, and networking.

Learn more
Community showcase
Published Apr 22, 2018 in Jira Software

How-to setup a secured Jira Software 7.9.0 on Ubuntu 16.04.4 in less than 30 minutes

...PermissionsStartOnly=true User=www-data Group=www-data ExecStart=/opt/jira/bin/startup.sh ExecStop=/opt/jira/bin/shutdown.sh TimeoutStartSec=120 TimeoutStopSec=600 PrivateTmp=true [Install] WantedBy...

1,082 views 6 12
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you