Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in
Deleted user
0 / 0 points
Next:
badges earned

Your Points Tracker
Challenges
Leaderboard
  • Global
  • Feed

Badge for your thoughts?

You're enrolled in our new beta rewards program. Join our group to get the inside scoop and share your feedback.

Join group
Recognition
Give the gift of kudos
You have 0 kudos available to give
Who do you want to recognize?
Why do you want to recognize them?
Kudos
Great job appreciating your peers!
Check back soon to give more kudos.

Past Kudos Given
No kudos given
You haven't given any kudos yet. Share the love above and you'll see it here.

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Software not starting after server restart Edited

Atlassian Service started but Software not starting after server restart

1 answer

1 accepted

0 votes
Answer accepted
Dirk Ronsmans Community Leader Apr 19, 2021

Hey @Omar Rondelli ,

Could you gather/share some more information? 

  • Did you check the logs?
  • Was an upgrade performed?
  • Is there anything else installed (JSM?)
  • Can you check the versions & licenses page to see if the app is actually installed?

 

with only the message that it's not starting we can't do much I'm afraid.

Hi,

 

After I rebooted the server (windows server 2012) Jira is not launching. I noticed there is no “JIRASoftware030317162115” under the seriveces…

 

I think I have upgraded to 8 a while ago (not sure if I have restarted the server since then)

 

Regards

but it was working on Friday (before I restarted the server)

Dirk Ronsmans Community Leader Apr 19, 2021

Well you say the service was started but the software is not (or Jira Software is not).

The name of the service could have change after your upgrade. You can always see if there is a tomcat process running.

I would however check the logs first to see if there is an error message, perhaps a DB connection gone wrong? 

Atlassian Jira started
JIRASoftware030317162115 disappeared

Jira not loading

I now launched the batch startup.bat. I think is installing?

it is stuck on UpgradeIndexManager: Reindexing is not allowed after this uphbrade and there is no immedisate requests. the command window is still open

this is the path of the service Atlantis Jira : "C:\Program Files\Atlassian\JIRA\bin\Tomcat8.exe.x64" //RS//JIRASoftware030317162115

Dirk Ronsmans Community Leader Apr 19, 2021

startup.bat is just the same as the service would do but then in a commandline window.

If your service is no longer there it could be renamed or you didn't check to install it as a service during the upgrade

To recreate it as a service you can follow these instructions: https://confluence.atlassian.com/adminjiraserver/running-jira-applications-as-a-windows-service-938847902.html

The fact that is it is stuck means you have to wait :)

Dirk Ronsmans Community Leader Apr 19, 2021

And in your services panel?

start -> run -> services.msc

How is it defined there? What's the startup type?

automatic of course. Atlassian Jira lokos fine (start and stop with no errors) but jira not working 

This page isn’t working

regenttasks didn’t send any data.

ERR_EMPTY_RESPONSE

  • And what if you don't go by hostname?
  • Have you tried going to the jira instance by ip:port ?
  • How is your tomcat server.xml configured?
  • Do you have any reverse proxy set up?
  • Does your machine have a fixed ip or is it a static lease? (since you use a hostname, is it still dns resolveable?)

 

The empty response seems to come from your tomcat then. Did you try http and https?

Since we are a community of volunteers I'm just trying to get as much information as possible to try and guess what is going on. If you feel like all settings are perfect and obvious then feel free to open a a support ticket with Atlassian directly. (https://support.atlassian.com/contact)

Only trying to help with very limited information here ;-)

 

Thanks for the tips. I tried https and Kaspesky web console came up... I recently upgraded KAV console and it must have installed the we console on the same port. I removed KAV web console, restarted the Jira service and now it is up and running agai. Many Thanks!

Like Dirk Ronsmans likes this
Dirk Ronsmans Community Leader Apr 19, 2021

Awesome!

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
DEPLOYMENT TYPE
SERVER
VERSION
8
TAGS
Community showcase
Published in Marketplace Apps & Integrations

Why everyone using Jira must be GDPR-compliant

Did you know that penalties up to 4 % of the yearly company turnover are possible in case of GDPR violations? GDPR regulations are currently mainly relevant for companies in the EU, but countries lik...

100 views 1 3
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you