Automated emails do not send, do not look to even be queueing

I have successfully setup my outgoing email path. I have been able to manually send emails through the outgoing email config as well.

However, regardless of how I have my project configured I cannot get automated emails to send when creating or assigning an issue. Here is what I have tried:

- Set notification of project to default

- Verified On Creation and On Assign notification actions exist in scheme

- Verified users have browse project security access.

- Verified no OutOfMemory exception within in Java.

- Set Admin>Services>Notification to longer than 1 minutes to see if anything queues. Nothing ever does.

I am not sure what else to try.

Thank you!

1 answer

1 vote
Dieter Community Champion Sep 28, 2012
Did you check your user preferences ? If the preference "my changes" is set to "do not Notify me" (default) you won't get any notification mails about the changes you do. Please change the setting to see if notifications work. Alternatively another user could assign an issue to you which should create a notification mail sent to you.

Suggest an answer

Log in or Join to answer
Community showcase
Jason Wong
Published yesterday in Agility Beta

Welcome to agility

Every team in the world is unique, and so   Atlassian believes   that each and every team's best way of working  needs to  be molded to their unique circumstances  – ...

373 views 6 16
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you
Atlassian Team Tour

Join us on the Team Tour

We're bringing product updates and pro tips on teamwork to ten cities around the world.

Save your spot