Why aren't the Epics showing up in the left panel on my Agile Board? Edited

I have one project and I've created several boards to reflect different teams and phases.  The Epics are populated in the left panel on the first board I created, but the Epic panel is blank on subsequent boards.

I've tried creating Epics from a new board, but I get a message saying it's been created but isn't viewable on my current board.  It does show up on the original board.

 

2 answers

This widget could not be displayed.

@Karen Stackhouse, can you provide us more details, please? Some screen shots and the 2 board filters would be a good start.

Filter for board showing Epics:  project = UF ORDER BY Rank ASC

Filter for board not showing Epics:  project = UF AND "Epic Link" in (UF-240, UF-241) ORDER BY Rank ASC

@Karen Stackhouse,you second filter will only show Stories, because the field "Epic Link" is only valid for the issue type Story (if you didn't change this standard).

Copy the first filter to the second board, so that they are equal. then you will see Stories.

This widget could not be displayed.

@Sebastian Kleinholz

I am having the same issue. I've attached screenshots of two board backlogs located in the same project. They both have multiple projects associated with them (including the project the boards are located within), but one displays epics in the epics tab and the other doesn't. I also have a board located under a different project with one board associated to it, and the epics for that project are showing up. It's just this one board where they aren't showing up.

 

download-2.pngdownload-4.png

@Stephen Yee, can you post the board filter of the two boards, please? You can find the when you configure your board at the general tab.

Filter for board showing Epics:  project = UF ORDER BY Rank ASC

Filter for board not showing Epics:  project = UF AND "Epic Link" in (UF-240, UF-241) ORDER BY Rank ASC

The graphic Stephen posted looks the same as my Jira project.

@Sebastian Kleinholz

Clients names/abbreviations blurred for confidentiality:

Board showing epics

Screen Shot 2018-02-08 at 10.31.11 AM.png

Board not showing epics

Screen Shot 2018-02-08 at 10.31.00 AM.png

@Karen Stackhouse, you second filter will only show Stories, because the field "Epic Link" is only valid for the issue type Story (if you didn't change this standard).

Copy the first filter to the second board, so that they are equal. then you will see Stories.

@Stephen Yee, seems to be the same problem with your filters. With the JQL you excluded Stories.

Best you copy your JQL to the "Search for Issue" field, and check if any issues are returned.

search_for_issues.png

In my case my filter included a statement issuetype in (Bugs,Stories) and this caused the Epics to disappear.  My work around was to add epics so now it is issuetype in (Bugs,Stories,Epics)

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Atlassian Summit 2018

Meet the community IRL

Atlassian Summit is an excellent opportunity for in-person support, training, and networking.

Learn more
Community showcase
Posted Wednesday in New to Jira

Are you planning to trial, or are currently trialling Jira Software? - We want to talk to you!

Hello! I'm Rayen, a product manager at Atlassian. My team and I are working hard to improve the trial experience for Jira Software Cloud. We are interested in   talking to 20 people planning t...

220 views 3 0
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you