It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Problem Previewing Attachments in Google Chrome Edited

Hello - 

I am having a problem previewing attachments in Google Chrome. When an attachment gets added to a JIRA Issue I am able to preview some of them, however, others I am not able to preview. It seems that the bigger the attachment, the more likely it cannot be previewed. I am simply left with a loading wheel, in which the attachment is attempting to be previewed. 

 

I tested previewing these attachments in Firefox, and they all work fine. It seems just be a problem with Google Chrome. Chrome is my preferred browser, and I would like to stick with it through my JIRA processes. 

 

Does anyone have any suggestions of how I can make all attachments able to be previewed in Google Chrome? I am running JIRA Core version 7.5.0

1 answer

1 accepted

0 votes
Answer accepted

I would be interested to see what the browser console shows in Chrome when trying to load this image/preview.   If you have never used this before there is a quick rundown of this feature in the Chrome browser here: https://developers.google.com/web/tools/chrome-devtools/

I'd just want to see what shows in the log here.  If there are HTTP errors like 404, 400, etc, that could be a sign of a problem in regards to way either the request is being made or the way the content is unable to be displayed in the browser.

The fact this works in Firefox is just more strange.  That tends to indicate to me that it's probably not Jira, but its hard to say with what we know now.

Hi Andrew - 

Thanks for the response. I looked at the link you sent and took a screenshot of the Chrome Console when attempting the preview the image. I think this is what you were asking about. If not, please let me know.

I apologize for my lack of knowledge in this department.

[image removed by moderator]

Apologies for posting my response under a different account. Atlassian automatically logs me in via my old account. 

 

Any help/insight you may have for my problem would be much appreciated.

Hi,

I removed that image because it appeared to contain personal information.  But from looking at those console logs, I can't see a clear problem here.

I did notice that this is a pdf file.  These are not exactly images in most cases, so I would be interested to see if this is only effecting PDF files in Jira or not.

It might also help to click the Network tab in that browser console to see if the request is still in progress, or if there was a timeout error of some kind. 

 

Additionally, it might help if you can generate a HAR file in the browser when this happens.

Thanks for getting rid of that image. I've clicked the Network tab in the Console, and it shows nothing. Simply reads "Recording network activity..."

I'll look into the link you provided to learn how to generate a HAR file. Until then, have a great weekend.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
This widget could not be displayed.
This widget could not be displayed.
Community showcase
Published Apr 09, 2019 in Portfolio for Jira

Portfolio for Jira 3.0 is here!

The wait is over... Portfolio for Jira Server and Data Center 3.0 is now officially here! Platform releases offer Atlassian an opportunity to shift our strategy, make bold predictions about t...

1,281 views 12 24
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you