It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Jira email notifications not working, but test e-mail is working Edited

Hi,

We have an on-premise hosted Jira 6.0.8. We have set up an out going mail server using a gmail account, and used the send test e-mail feature to successfully send an e-mail out.

Our problem is with e-mail notifications. We are not getting any at all. We have gone through troubleshooting docs https://confluence.atlassian.com/jirakb/troubleshoot-notifications-in-jira-203394737.html here but have not been able to find the solution.

Here is what we have already tried;

1. Ensured user profile 'My Changes setting' was set to 'Notify Me'

2. Ensured Notification scheme was correct and associated with the project

3. Ensured Project Notification email was same as outgoing mail server gmail address

4. Checked the 'Mail Queue' after making a comment on an issue and saw waiting messages in it for the correct issue. These then disappeared from the queue without error within 60 seconds, indicating that they had been sent.

5. Enabled DEBUG logging under 'Logging and Profiling' for the outgoing mail server and com.atlassian.jira.service and com.atlassian.jira.service.services.DebugService. We reviewd the log file and saw nothing that indicated error but did see the log of the MailqueueService sending the e-mail.

6. have used the 'Notifcation Helper' tool and it verified that the user would receive the appropriate notification indicating notifcation scheme and permission are set up ok.

 

Still the notification e-mail is not received.

 

There was a point made in the troulbleshooting link above

Check that your Base URL is set to a domain / IP which your SMTP server will accept. Example: Google apps accounts must have a matching base url to their Google Apps domain. 

However our base url for Jira something like http://myservername:8880 since it is internal self hosted. This did not cause a problem for the test mail. Could this be an issue for the notification e-mails.

 

Any help would be greatly appreciated.

 

0 answers

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you