Chrome bug? I can't type in any text box

Yesterday, things were fine. Today, not so much. If I click on our jira board on a text box (like in the edit ticket screen), nothing happens. The text box wont gain focus and gain a cursor. I can't type into any text area that supports rich text apparently. I can use the search box or create an issue and fill in fields, but I can't type in the text area boxes.

I've disabled all my extensions, logged out, restarted, and refreshed. I'm not sure what to attempt next. 

Chrome Version 66.0.3359.170 (Official Build) (64-bit)

MacOS 10.12.6

3 answers

1 accepted

0 votes
Accepted answer

We've had similar issues reported to us, but with Confluence instead. This may be worth a try (I know it's late!)

 

In Chrome > DevTools > Application > Local Storage > right click on Confluence/Jira & 'clear'.

 

Reopen the browser, see if this helps.

Months later, this issue happened again to me. Your solution worked great. How could local storage affect the UI as to become unusable for entering text areas? *shakes head*

I would try other browsers. 

I tested Chrome on my own Mac (same versions) and had no issues. So it looks to be specific to you. 

Firefox worked, but sucks to have a separate browser open. I asked around at work, and apparently 5 or so people have reported this internally recently. 

@Shawn Masters@Seth Ammons and I work at the same company, where I'm the Jira system owner. Several other employees here have reported the same issue, but it's definitely not affecting all our Jira users. Has anyone here heard of a Chrome-specific bug?

Can you check if you notice any errors in the Developer Console of Google Chrome?

Is it Jira Server or Cloud?

Nothing sticks out. There was one error, but the same error does not show up in other "views" where I still can't type in to the textarea.

However! I found a fix. My textareas were on "Visual" as opposed to "Text" and by switching to "Text", I can now type again. If I have type in the box and click "Visual" again, it empties everything and I can no longer use the textarea.

So the fix is "Text" mode. 

Im not familiar with a "Text" mode. This sounds like a Chrome extension ....which may explain why only part of your user base is encountering the issue stated above. 

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Published Wednesday in Jira

Make your Atlassian Cloud products more secure: our NEW admin security guide

Hey admins! I’m Dave, Principal Product Manager here at Atlassian working on our cloud platform and security products. Cloud security is a moving target. As you adopt more products, employees consta...

91 views 0 4
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you