Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,297,138
Community Members
 
Community Events
165
Community Groups

Custom field updated with new values are not showing

I have a custom dropdown list field.  The field is showing on the Issues page as expected.  We have been using the field with no issues.   I added a new value and the new value is not showing up.

1 answer

1 accepted

0 votes
Answer accepted
Jack Brickey Community Leader Dec 02, 2020

Hi Sandra, welcome to the Community. Can you provide a bit more info here? When you say you added a value to the dropdown list can you explain how you did this? This is generally done by going to the admin section (COG) > Issues > Custom fields, find your field and click on the ellipses and select contexts then edit the values. Is this how it was done? If so are you sure you are looking at the same field? Is it possible that there are two custom fields of the same or similar name?

Hi Jack,  in Admin section I did the following

1. Under Custom Fields, I searched for field name

2. Click the ellipses

3. Selected Contexts and Default Value

4. Selected Edit Options

5. Added new value

6. Click Done.

 

The new value is displayed on the Admin view but when I go to an issue or create a new issue the new value is not available for me to select.

 

Thank you,

Sandra

Jack Brickey Community Leader Dec 03, 2020

something is definitely amiss as that should not be the case can you provide screenshots: of the contexts and values and the issue view where you can not see in the drop down?

Thank you Jack for your quick response!  Attach are the screenshots from the Admin page and from the X-Ray Test Issue.  I've adding values before and didn't have an issue.

admin screen.png

field in X-ray Test Issue.png

Jack Brickey Community Leader Dec 03, 2020

So this may not be the smoking gun at all here but what does the first image refer to "Test Type" while the field name seems to be "Test Details" in the second image?

I thought that was the correct location first. But not all values in the dropdown were showing on the Test Types there.   I also added it to the Test Types and it still doesn't show.   When I added a new value before I added it to the Test Type field on the Custom Fields and it appeared.xray test types.png

Jack Brickey Community Leader Dec 03, 2020

ok but what about "Test Details" can you look at the context for that specific field and see what values are there.

I can't find a field named test details.

Is it possible for us to schedule a screen share session?

Like Romain Bornet likes this

I figured out the issue.  There is a way to set Test Types for Xray in different ways.  I updated the generic Test Type field but I needed to update the Test Type for my specific project.  Once I did that the value appeared.

Hi @sandra.woodard can you let me know how you edited the field for your specific project?

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
DEPLOYMENT TYPE
CLOUD
PRODUCT PLAN
STANDARD
PERMISSIONS LEVEL
Site Admin
TAGS
Community showcase
Published in Jira Software

Upcoming changes to epic fields in company-managed projects

👋 Hi there Jira Community! A few months ago we shared with you plans around renaming epics in your company-managed projects. As part of these changes, we highlighted upcoming changes to epics on...

14,648 views 37 46
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you