Chinese characters from Outlook render incorrectly

Hi!

I am trying to create an issue with chinese characters via a mail handler.  When I send the email via gmail, all characters render correctly.  If I send from Outlook 2013, I get spotty incorrect characters that look like this: 

市科�W

Any help would be appreciated!

 

Thanks

1 answer

1 accepted

This widget could not be displayed.

Please make sure that you send emails in UTF-8: http://smallbusiness.chron.com/setting-outlook-use-utf8-32242.html

Thanks for your reply on this.  I should have mentioned that I monitored the incoming mail server to see if characters were rendering correctly when received, before they were pulled by Jira.  The email showed no issues.  I also tried what you suggested and I am still seeing the same problem.

By comparing the headers, I was able to find a difference in the content type.  After a little bit of research I found that enabling Rich Text formatting in outlook fixes the issue.  Thanks for your help

Good to know that you resolved this!

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Tuesday in Jira

What modern development practices are at the heart of how your team delivers software?

Hey Community mates! Claire here from the Software Product Marketing team. We all know software development changes rapidly, and it's often tough to keep up. But from our research, we've found the h...

159 views 1 3
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you