Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in
Celebration

Earn badges and make progress

You're on your way to the next level! Join the Kudos program to earn points and save your progress.

Deleted user Avatar
Deleted user

Level 1: Seed

25 / 150 points

Next: Root

Avatar

1 badge earned

Collect

Participate in fun challenges

Challenges come and go, but your rewards stay with you. Do more to earn more!

Challenges
Coins

Gift kudos to your peers

What goes around comes around! Share the love by gifting kudos to your peers.

Recognition
Ribbon

Rise up in the ranks

Keep earning points to reach the top of the leaderboard. It resets every quarter so you always have a chance!

Leaderboard

Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,463,735
Community Members
 
Community Events
176
Community Groups

I can't enable the Jira cloud migration plugin

I can't enable the Jira cloud migration plugin. In the log, it prints an error like this:

ClassNotFoundException: com.atlassian.servicedesk.api.ServiceDesk not found by com.atlassian.jira.migration.jira-migration-plugin

It seems like some Jira Service Desk component is missing.

We're using Atlassian Jira Project Management Software (v8.5.7). We are not using Jira Service Desk or anything related to it.

How can I manage to enable the Jira cloud migration plugin?

3 answers

For what it is worth, I managed to enable the plugin.

I removed the .jar files of Jira servicedesk plugins that failed to start. You can find that information in the logs.

First I stopped Jira, then removed the respective .jar files and after starting Jira again the Jira cloud migration plugin was enabled.

I am facing the same issue with the same error. Tried re-installing the plugin as well to no avail. (Jira Server v8.13.13, Jira Cloud Migration Assistant v1.6.8)

0 votes

Is the migration plugin up to date? If so have you tried to uninstall it and re-install it?

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS

Atlassian Community Events