Users can't log in (using Delegated LDAP Authentication)

I'm long-time JIRA user but administrator-newbie.

I have been trying to set up our User Directory with LDAP (I've tried with a synchronized MS Active Directory and also with Delegated LDAP Authentication). But whenever an employee tries to log in using their Active Directory credentials, they get a "Sorry, your username and password are incorrect - please try again" message.

What am I missing here? I thought both of these options meant new users are automatically recognized and added as an active user (as long as they are in the Active Directory).

1 answer

1 accepted

OK, I realized my mistake: On the User Directory properties page, I had to click the "Copy User on Login", AND supply a "Default Group Membership" (which in my case was "jira-users"). After doing this, it worked.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Atlassian Community Anniversary

Happy Anniversary, Atlassian Community!

This community is celebrating its one-year anniversary and Atlassian co-founder Mike Cannon-Brookes has all the feels.

Read more
Community showcase
Posted 11 hours ago in Jira

We want to know what Jira Service Desk apps you're using!

Hi Community! My name is Amir and I’m on the Jira Service Desk product marketing team at Atlassian. Our team would love to understand how you’re leveraging our ecosystem for Jira Service Desk. Wha...

34 views 0 5
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you