Issue security isn't being assigned to new issues

We've got a project in JIRA with an issue security scheme. However, when a new issue is created, the issue security is being set to "None".

I cannot see any setting or permission that is incorrectly set and preventing issue security from being set.

Any suggestions on what is wrong, or what I'm overlooking?

Thanks.

2 answers

1 accepted

You should pick a default value within your issue security scheme.

0 vote

The security needs to be set by the creator - make sure the security level field is on-screen and they have the "set security level" permission.

A lot of places also skip that and do it with a post-function, which can confuse the user if they don't have "view" rights after the security is set, but makes sure they get it right...

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Atlassian Community Anniversary

Happy Anniversary, Atlassian Community!

This community is celebrating its one-year anniversary and Atlassian co-founder Mike Cannon-Brookes has all the feels.

Read more
Community showcase
Julia Dillon
Posted Tuesday in Jira

Tell us how your team runs on Jira!

Hey Atlassian Community! Today we are launching a bunch of customer stories about the amazing work teams, like Dropbox and Twilio, are doing with Jira. You can check out the stories here. The thi...

244 views 1 18
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you