Auto-assign not following configuration

I have the "Allow unassigned issues" set to ON in Systems settings An the Default Assignee in the Roles section of the project set to "Unassigned". Still whenever i create a new issue, leaving the field assignee to "Automatic", it will set the Project Lead as assignee, ignoring my "unassigned" configuration! What can i do to make it work as it supposed to do? P.S: We use latest Jira Agile aka GreenHopper, could that have a negative effect?

1 answer

1 accepted

Ok, I found the SOLUTION:
There's another setting which we forgot to have a look at: The Component Lead. Where, it was set to project lead. I switched it to Default (Unassigned), now it works as expected.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
How to earn badges on the Atlassian Community

How to earn badges on the Atlassian Community

Badges are a great way to show off community activity, whether you’re a newbie or a Champion.

Learn more
Community showcase
Posted Wednesday in Jira

Join our webinar: How 1B+ feature flag events helped us build the new Jira

Every time you release software, there's a bit of risk – that there's a bug, that something breaks, or that the feature doesn't resonate with customers. Feature flagging helps make high stakes s...

93 views 0 1
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you