AJS.contextPath() is not here. Please use require("servicedesk/util/context-path")

When a user attempts to log a service desk issue, the ajax wheel spins and nothing happens. No issue is created. Upon using the js console, I can see an error thrown: 

 

AJS.contextPath() is not here. Please use require("servicedesk/util/context-path")
POST http://***.*********.com:8080/servicedesk/customer/portal/1/create/12 400 (Bad Request)

 

With the following trace details:

 

c.support.ajax.c.ajaxTransport.send @ batch.js?locale=en-US:180
c.extend.ajax @ batch.js?locale=en-US:175
e @ batch.js?locale=en-US:5058
h.extend.post @ batch.js?locale=en-US:5059
a.Model.extend.save @ batch.js?locale=en-US:4745
h.extend.onSubmit @ batch.js?locale=en-US:4017
c.event.dispatch @ batch.js?locale=en-US:83
c.event.add.g.handle.h @ batch.js?locale=en-US:74

 

 

My current version info is as follows:

JIRA - 6.3.15 BUILD 6346

Service Desk - 2.3.6

 

 

 

2 answers

1 accepted

0 votes
Accepted answer
Boris Berenberg Community Champion Jun 24, 2015

Do you have any custom add-ons which may be causing this? I see that customers have hit this problem in the past when doing development work: https://answers.atlassian.com/questions/281635

Do you have a date picker on the UI? I am seeing similar reports at: Custom field based on the type "Date Picker" doesn't function in Jira Servicedesk OnDemand

Is JIRA sitting behind a caching proxy such as Cloudflare? Similar report at: https://answers.atlassian.com/questions/9876619

If the answer to all of these questions is no, I would try restarting JIRA to ensure that something didn't get messed up in the caches. If the issue persists, then you should disable minification: https://developer.atlassian.com/confdev/development-resources/confluence-developer-faq/how-to-switch-to-non-minified-javascript-for-debugging and then reproduce the issue, and capture a HAR file https://confluence.atlassian.com/display/KB/Generating+HAR+files+and+Analysing+Web+Requests and provide it to us in a support ticket to review: https://support.atlassian.com/

I updated all of the plugins, re-indexed, and restarted the Jira server and the issue went away.

Found out a similar issue was happening from the Find Duplicates Plugin in our system on JIRA 6.4.12. Disabled this plugin and Customer portal is up and running again

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Asked Dec 06, 2018 in Jira Service Desk

Looking for teams who switched from email to Jira Service Desk

The Jira Service Desk marketing team is working on a guide to help new Atlassian customers switch from email to JSD and we'd love to hear from you! Please share: - What made you realize that i...

1,185 views 10 13
View question

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you