Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,298,157
Community Members
 
Community Events
165
Community Groups

Xporter "Send Report" post function used to work perfectly, no longer sends email.

We are using Xporter 5.4.4 with Jira Server 7.2.7.

Until a few weeks ago, we had success with a few workflows which used the Xporter "Send Report" post function. Suddenly NONE of them are working. I can manually create PDFs with Xporter from the issue screen, but not during a transition post function.

The only things we have done between the last time it worked and now are:

• Upgraded our app server SSL cert from http to https, which changed the Jira base URL.

• Implemented MiniOrange SSO so users could be logged in automatically, which changed their usernames from short (FLast) to full email (First.Last@company.email).

Neither of these things seem like they should be causing a problem, as the post functions do not appear to be relying on a specific base URL or a specific username.

This is the error I found in the log:

/secure/WorkflowUIDispatcher.jspa [c.x.jiraxporter.workflow.SendReportFunction$SendReportRunnable] Error performing send report post function
java.lang.NullPointerException
at com.xpandit.jiraxporter.workflow.SendReportFunction$SendReportRunnable.run(SendReportFunction.java:333)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)

2 answers

Still experiencing failure with the "Send Report" post function. However, I tried using the "Create Document" post function instead, and then another post function to send an email, and that works.

Hi @Montana Fox 

It is best to contact the Xporter Support (http://xportersupport.xpand-it.com/) so that we can request additional information and investigate further.

Kind regards,
Rogério Paiva [Xporter Support Team]

Hey @Montana Fox ,

 

This is Prakash here from miniOrange.

From the statement, I  concluded that you're using our SAML SSO plugin. 

It is not a problem with the miniOrange SSO plugin as we do not intercept any of the REST calls.

Also, the shared error message is not from the SSO app.

Still, you can also raise a support request to us for the issue debugging and the quick support from us while using the miniOrange SSO app.

 

Prakash

Thanks for the reply, Prakash. I do not believe there is any problem with the miniOrange SAML SSO plugin.

I only mentioned it because it was a change to our system, and because I'd heard of bugs with Xporter which had occurred when usernames had changed from one value to another. But again, I do not believe that should be a problem in this case, because our Xporter post function is not specifically using any usernames.

Like Prakash Kumar likes this

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
DEPLOYMENT TYPE
SERVER
VERSION
7.2.7
TAGS
Community showcase
Published in Confluence

An update on Confluence Cloud customer feedback – June 2022

Hi everyone, We’re always looking at how to improve Confluence and customer feedback plays an important role in making sure we're investing in the areas that will bring the most value to the most c...

159 views 1 3
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you