Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

New user not receiving invitation email

There's new user joined company and I invited him as what I did before. However, this time the new user hasn't received anything. I tried to resend in user management tab for several times, and he carefully checked all the mail boxes, there's no invitation mail.

It worked well days ago. And I don't think it's due to company mail server as we're using same company mail server and others can receive invitation mail before.

Any possible way to figure out what goes wrong?

7 answers

2 accepted

2 votes
Answer accepted

We have the same problem. How could this problem lasted for years not corrected? 

Yuan,

The issue usually is that the user was signed up just as or right before their email was created, so the email host sends back a "550 user not found" error to us.

This then puts the email on a block list since the server essentially told us that the user doesn't exist. All it takes is for someone from Atlassian to remove that block, and then you can send a password reset email again.

We have a bug below to correct the issue. I would recommend commenting on the bug with your experience, and voting in order to show the number of users who have been affected by the issue.

Regards,

Shannon

Like # people like this
Nicholas M Atlassian Team Oct 17, 2018

This bug has now been resolved. If a user has been blocked because of incorrect setup for example. you can now use the resend button in the users page to unblock the email and resend.

If its still not right i.e mailbox full, mail server down etc it will be re blocked again. Obviously fix the setup first, but now you can use the resend to quickly test you have fixed the local problems. 

@Nicholas M @Shannon Spaniol

I still have this issue. Confirmed all of the above.  Resend option doesnt work either.  Is there any suggested trouble shooting steps? This shouldnt be so cumbersome. 

Nicholas M Atlassian Team Nov 20, 2018

@Jonathan_SalaveriaIf you are confident you have no issues with your local mailbox or incoming mail-servers and re-send does not work (keeps getting re-blocked) it could be something in your mail systems that's rejecting the message itself (not the recipient) i.e the content of the email: rejecting that particular message if it thinks it looks like spam.

You can raise a support request and they can investigate in more detail. There is one block list where we don't remove the email if it fits in the above example case. It's a very small % and its better to handle manually if that is the case.

1 vote
Answer accepted

After raising a ticket to Atlassian support, an Atlassian support engineer checked on their side and found the email was blocked at their side.

Then they just unblocked it and everything went well.

cool, we get the problem too.

Hi Richard, how did you raise this ticket to the Atlassian support team?

Hi Jennifer,

I just saw your reply here while responding to Yuan.

You can raise your request from our contact form, and a member of the Cloud team will be able to remove the block for you.

Regards,

Shannon

I am still getting this problem. The funny thing is if I try to create a support issue myself I do not get the email notifications either. 

0 votes
Warren Community Leader Aug 02, 2017

Hi Richard

Obvious question, but worth checking : are you sure you have the person's e-mail correct? I always copy the e-mail address from Outlook to ensure no typos

Surely I was doing same thing as you did... copy the email address from outlook.

But it's several day passed, and I tried to resend many times... he just received nothing.

We are having the same issues; have been trying to get a team member signed up for 3 days and email never arrives.

I also have problems with invited user who don't receive an inventation message.

When I click Add customers in a Servicedesk the user doesn't receive an EMail.

Alfred,

If this is for Cloud then you'll need to raise a support ticket so we can have a look at the email logs and see if something is being blocked.

Regards,

Shannon

Hi Shannon,

 

I had this problem last week.

Today I deleted some of the users I added last week and added them again.

Now they receive an inventation message.

Seems to be solved.

 

Regards,

Alfred

I am not receiving an email notification for my initial registration.  

0 votes

Hi, I had same issue. Users didn't get invitation emails or not possible to reset their passwords.  No email reached their inboxes.
Atlassian Support checked that they were no blocked.

I have invented simple workaround finally.

I asked user to install Jira cloud app on mobile and have password reset from the app. In result user immediately got email in his inbox and could access Jira.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS
Community showcase
Published in Atlassian Access

We're launching improved navigation for admins

Hi Atlassian Community, My name is Avni Barman and I am a Product Manager on the Atlassian Access team! One of my top priorities is to help make the administrator's life easier through improved pro...

638 views 0 9
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you