Can't start using SourceTree because login to my atlassian fails

Can't finish initial start wizard, because login to My Atlassian fails like this:

_2016-03-28_14-54-47.png

I've verified it also fails then using IE11 directly, which I guess SourceTree is using for the frame. Logging in from other browsers work properly.

3 answers

The problem was related to security settings of IE, partucularly to "Privacy" settings which, presumably, blocked "proper" (expected) cookie file behaviour for the login frame. The privacy setting must be Medium-High or lower for the login to function properly.

I had the same problem. I changed the security level to "low" for the internet zone in IE and I could install Source Tree

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
How to earn badges on the Atlassian Community

How to earn badges on the Atlassian Community

Badges are a great way to show off community activity, whether you’re a newbie or a Champion.

Learn more
Community showcase
Published May 30, 2018 in Sourcetree

Tip from the team: configuring Git or Mercurial in Sourcetree

Supported Platforms macOS Windows To make using Sourcetree as simple yet powerful as possible we embed (bundle) dependencies such as Git, Git LFS, and Mercurial. We strive to keep these...

570 views 1 2
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you