Automation did not run numeric comparison

Carol Su April 10, 2024

We created a number field named "Amount" within the form for Contract Review. We aim to automate the process such that if the amount entered exceeds 1,000, the ticket will transition to the pending approval status automatically.

 

I setup the automation as below:

WeChat Screenshot_20240411145152.jpg

 

However, despite setting up the automation, it didn't function as intended. Regardless of the number entered in the "Amount" field, it consistently displayed "did not match the condition".

Can anyone help me troubleshoot and resolve this issue? Thank you.

1 answer

0 votes
John Funk
Community Leader
Community Leader
Community Leaders are connectors, ambassadors, and mentors. On the online community, they serve as thought leaders, product experts, and moderators.
April 10, 2024

Hi Carol,

Can you share the entire rule? And also the details of the Audit Log when the rule runs please. 

Carol Su April 10, 2024

Hi John,

 

Here is the entire rule. It is quite simple.

WeChat Screenshot_20240411162303.jpg

 

I created a test ticket and filled in "1005" as the amount. And the Audit log was like below:
WeChat Screenshot_20240411162828.jpg

Bill Sheboy
Rising Star
Rising Star
Rising Stars are recognized for providing high-quality answers to other users. Rising Stars receive a certificate of achievement and are on the path to becoming Community Leaders.
April 11, 2024

Hi @Carol Su 

Adding to John's answer...

That log seems to indicate the field value is null.  Did you confirm the field has a value?

Kind regards,
Bill

Carol Su April 11, 2024

Hi Bill,

When I created the test ticket, I did fill the field and it showed on the form. So I have no idea which part is wrong.

 

Kind regards,

Carol

Bill Sheboy
Rising Star
Rising Star
Rising Stars are recognized for providing high-quality answers to other users. Rising Stars receive a certificate of achievement and are on the path to becoming Community Leaders.
April 12, 2024

Carol, I was asking if the form field was stored in an issue field for use.

I am not using JSM, but I do not believe form fields can be accessed from an automation rule's smart values.

John Funk
Community Leader
Community Leader
Community Leaders are connectors, ambassadors, and mentors. On the online community, they serve as thought leaders, product experts, and moderators.
April 13, 2024

I suggest you log out the value for the Amount field right after the Condition to see if there is a value in it or not, because it doesn't look like there is based on the audit log. 

And can you share a screenshot of the issue with the value in the field before it gets transitioned? 

Like Bill Sheboy likes this
Carol Su April 14, 2024

I addressed the issue by taking the following steps:


(1) Back to the Request Type setting page and included the Amount field in the Customer request firm section. Upon saving the changes, the linked Jira field set in the attached form was automatically removed.

(2) Subsequently, proceeded to edit the attached form once more. reintroducing the linked Jira field and saving the changes. Interestingly, upon doing so, the Amount field disappeared from the Customer request form section in the Request Type setting page.

 

Although I'm uncertain of the underlying rationale, these adjustments resolved my problem, and the automation now runs effectively.

Like # people like this
John Funk
Community Leader
Community Leader
Community Leaders are connectors, ambassadors, and mentors. On the online community, they serve as thought leaders, product experts, and moderators.
April 14, 2024

Sounds like you ran around the house 3 times to get in the back door. But glad it is working for you!

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
DEPLOYMENT TYPE
CLOUD
PRODUCT PLAN
PREMIUM
TAGS
AUG Leaders

Atlassian Community Events