Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,360,149
Community Members
 
Community Events
168
Community Groups

Cannot add sites to my organisation

I have set up user provisioning between Azure AD and Atlassian Cloud, and I am able to see users, as well as groups in atlassian access, that have been provisioned. However, I cannot find those groups/ users under "manage users" or "manage groups" within the admin panel. Since I read that this issue may be linked to adding my existing sites to my organization, I have tried that, but under user provisioning --> product access I don't get the option to add sites. Is there anything I am missing here?

1 answer

1 accepted

0 votes
Answer accepted

Since I wasn't able to attach screenshots just now, I have attached a screenshot of the respective admin site to this comment:

 

FireShot Capture 041 -  - admin.atlassian.com.jpg

Dave Meyer Atlassian Team Aug 17, 2020

Hi @Lucas Hornung ,

Yes, in order for your synced groups to be available in Jira and Confluence, you must have your site linked to your organization.

What's probably happened here is that your Jira/Confluence site was automatically added to a different organization than the one where you've verified your domain and set up user provisioning. Assuming you're an administrator of both organizations, go to admin.atlassian.com. You should see multiple organization "containers". Likely one will show "Atlassian Access" and refer to a number of managed accounts, and the other one will show your Jira and Confluence site.

Go to the one with your site, and follow these instructions to transfer it to the organization where you've set up user provisioning: https://confluence.atlassian.com/cloud/transfer-products-to-another-organization-967318518.html

Cheers,

Dave

Hi Dave,

 

thank you for the quick response!

So this is how my admin Panel looks like, would that confirm your theory? The thing is that I don't see the option of transferring my products anywhere, it's just grayed out. Any idea's?

FireShot Capture 044 - Administration - admin.atlassian.com.jpgFireShot Capture 047 -  - admin.atlassian.com.png

Dave Meyer Atlassian Team Aug 18, 2020

Hey @Lucas Hornung ,

So it looks like what's happening here is the site with your Confluence, Jira Software, and Jira Service Desk is part of a separate organization than the one where you've verified your domain and set up user provisioning, but you are not an admin of that organization.

I would recommend checking with other folks at your company to see if one of them is an admin for the organization and can add you first, and then for that other organization the "Transfer products" button should be available. If you are still struggling to figure it out, I would recommend contacting our support team.

Thank you Dave, that was exactly the problem. I am now the administrator of the original organisation and have added atlassian access to it. 

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
DEPLOYMENT TYPE
CLOUD
TAGS
Community showcase
Published in Atlassian Access

Atlassian Access Demo Q&A Recap

Hi Community! Thank you to all who joined our ongoing monthly Atlassian Access demo! We have an engaging group of attendees who asked many great questions. I’ll share a recap of frequently ask...

1,502 views 5 5
Read article

Atlassian Community Events