Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,293,764
Community Members
 
Community Events
165
Community Groups

sourcetree keeps crashing after upgrade to 4.1.1

I upgraded the source to latest version 4.1.1 but it keeps crashing whenever I click any repo after that. How can I fix it?

Process:               Sourcetree [9208]
Path:                  /Applications/Sourcetree.app/Contents/MacOS/Sourcetree
Identifier:            com.torusknot.SourceTreeNotMAS
Version:               4.1.1 (237)
Code Type:             X86-64 (Native)
Parent Process:        ??? [1]
Responsible:           Sourcetree [9208]
User ID:               501

Date/Time:             2021-06-16 12:30:58.563 -0400
OS Version:            macOS 11.4 (20F71)
Report Version:        12
Anonymous UUID:        D1F6D388-FE59-1547-31C8-BEF723D91654


Time Awake Since Boot: 230000 seconds

System Integrity Protection: enabled

Crashed Thread:        0  Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type:        EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)
Exception Codes:       KERN_INVALID_ADDRESS at 0x0000000000000000
Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY

Termination Signal:    Segmentation fault: 11
Termination Reason:    Namespace SIGNAL, Code 0xb
Terminating Process:   exc handler [9208]

VM Regions Near 0:
--> 
    __TEXT                      10bc16000-10bf0e000    [ 3040K] r-x/r-x SM=COW  /Applications/Sourcetree.app/Contents/MacOS/Sourcetree

Application Specific Information:
Performing @selector(localOutlineDoubleClick:) from sender STRepoBrowserBookmarkOutlineView 0x7fa54d044600

Any help is greatly appreciated

2 answers

Same here. Using Sourcetree v4.1.2 and macOS Catalina (10.15)

I'm seeing the same thing. It was working fine until last week. Now I can open Sourcetree (v4.1.2) but once I try to open a local git repo it hangs, becomes unresponsive, and I have to force quit.

I'm on macOS Big Sur (11.4) with the Apple M1 chip.

I tried uninstalling and installing the last few versions and it didn't work. Restarting my computer gets it working for a while but I've had to restart multiple times a day now.

I reinstalled the old version, so far there are no problems

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS
Community showcase
Published in Sourcetree

Bug Fix: Sourcetree for Windows authentication error when updating to app password

Hello Sourcetree users!!! With the recent removal of Bitbucket Cloud account passwords for app passwords (please see our Bitbucket Cloud community post for details on why we made this change for se...

60,357 views 127 26
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you