Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in
It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Automation rule fail to send message

Dear Jira experts,

I've set an automation rule when there is a transition by sending a message to my e-mail adress. When i came back to the log, I found that the rule has been triggered and the status of the rule was "succes" , but i didn't receive any message.

For your information:

  • I've checked the e-mail queue using the admin system menu and there is no messages in the "error" section.
  • in the subject of the sending e-mail section within the rule, I put :  The issue {{issue.key}} {{issue.summary}} has been changed to "Waiting for Information"
  • I put the same text in the content section.

 

Thank you in advance for your help. 

 

 

 

2 answers

Hi @zakaria abbar 

Would you please post images of your complete rule and the audit log details, showing an execution of the rule which does not work as you expect?  That may provide some context for what is happening.  Thanks!

Also, what is your licensing level for Jira?  For example, if you are using the Free license, you may have exceeded the monthly limit for sending emails.

Kind regards,
Bill

Hi @Bill Sheboy  

thank you for your feedback and sorry for the delay.

i don't think the problem is linked to the limit for sending emails because in the messages queue i can see that e-mails continue to be sent from other users.

you will find attached the rule. 

regle jira 2.pngregle jira1.png

Thanks for that information @zakaria abbar 

What does it show in your rule's audit log details when the email does not send?

And, have you checked if the emails are being marked as spam for the receiver, as @Charlie Gavey suggested?

Thanks for the feedback @Bill Sheboy 

You will see in the image what i have in the audit log.

Related to the @Charlie Gavey suggestion, i've checked my spam folder (as i put my e-mail adress as a receiver) and it was clean.regle jira5.png

Hi @zakaria abbar 

As you have ruled out an invalid email address, consumed as spam, automation rule error, and license limits, you may need to contact the support team for help.  Please work with your site admin to submit a ticket to them here: https://support.atlassian.com/contact/#/

Once you hear back from them and learn the cause, please post back here so the community can benefit from the findings.  Thanks!

Hi @zakaria abbar ,

Is it possible that emails are ending up in your spam folder? If so, it could be worth whitelisting jira@codebarrel.atlassian.net

Hope that helps!

Cheers,

Charlie

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS
Community showcase
Published in Jira

Do you use Jira Cloud with Microsoft Teams?

Hi, Jira users! Do you use Jira alongside Microsoft Teams? We want to hear how you’ve used the power of Jira Cloud and Microsoft Teams (via the Jira Cloud for Microsoft Teams app) to achieve a team...

268 views 1 5
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you