Linked web images not appearing in PDF Export

I am using Confluence 5.8.

When I export pages to PDF, the images that are linked do not show up. They show up nicely in in the wiki itself, just not the PDF. Any attached images are fine.

The linked images are PNG files that are stored in Box.com. Attaching the images to the Confluence pages is not an option. The images are not inside a table, or centred.

I see that this question has been asked before. Someone recommended changing the encoding. I'm not sure how to do this (or why). 

Any other advice?

2 answers

0 votes

Hi Melanie, 

 

Generally, when we have issues with the encoding, it would be related to characters not properly displaying. However, you can find some information about the Confluence encoding configuration through this doc

 

So far, while looking at some related possibilities, I could notice this article with a bit of different symptoms, but, could be related. Can you let us know if the URL path for the images would be your case here, as described in the article? smile

 

Cheers, 

Giu

Is there any update on this? I have exactly the same problem. My linked images (not attached) are not showing in exported PDF or Word docuemnts. Thanks

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Published Mar 12, 2019 in Confluence

Confluence Admin Certification now $150 for Community Members

More and more people are building their careers with Atlassian, and we want you to be at the front of this wave! Important Dates Start the Certification Prep Course by 2 April 2019 Take your e...

259 views 2 10
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you