Link to headers is broken

Rebecca David-Winkler
I'm New Here
I'm New Here
Those new to the Atlassian Community have posted less than three times. Give them a warm welcome!
September 28, 2022

Hi there, 

we use Confluence with Service Mangement as a knowledge base for my company. Everyone has to have a Atlassian Account and has to be logged in to view it. The articles are what I consider "public" within my company. Anonymous access is disabled.

The problem: When I view a "public" article, links to a header (within the same page or another) doesn't work. It redirects me to an error page "Content not found". 

We created these header links as described in https://support.atlassian.com/confluence-cloud/docs/insert-links-and-anchors/

To link to a heading on a page or another page:

Heading links use a combination of the three character space identifier and the page ID along with the page name and header name.

If you only need to get the URL that takes viewers to a heading, do the following:

  1. Go to the page and scroll down to the heading.

  2. Hover over the heading to reveal the link icon to the left of the heading.

  3. Select the link icon to copy the link.

  4. Go to and edit the page where you want to link to the heading.

  5. Select the Link tool from the toolbar

  6. Paste the URL in the link tool pop-up, enter a more friendly name in the field below, and press Enter

 

Link-URLs:

The url I get, when I click the link icon in step 2.:

<***>.atlassian.net/wiki/spaces/<***>/pages/2686189573/Headingstest?parentProduct=JSM-Portal&parentProductContentContainerId=10010&initialAllowedFeatures=&locale=de-DE#Header1

The url in the "public" article:

<***>.atlassian.net/plugins/servlet/servicedesk/customer/confluence/shim/spaces/<***>/pages/2686189573/Headingstest?parentProduct=JSM-Portal&parentProductContentContainerId=10010&initialAllowedFeatures=&locale=de-DE#Header1

When I click on the link in the "public" articel, it redirects me to this url:

<***>.atlassian.net/servicedesk/customer/Header1

 

I googled this problem a few days now and couldn't find any solution. Need help, please!

Best wishes,

Rebecca

3 answers

0 votes
Baris Kuzu
I'm New Here
I'm New Here
Those new to the Atlassian Community have posted less than three times. Give them a warm welcome!
March 19, 2024

I have the same problem. Is there any solution for this problem? 

Quentin Roberts March 21, 2024

Did you have any luck with finding a solution to this?

0 votes
Eitan Joseph
I'm New Here
I'm New Here
Those new to the Atlassian Community have posted less than three times. Give them a warm welcome!
October 16, 2023

This also isn't working for me, and also the Anchors macro is completely broken so I haven't been able to find any realistic solution.

0 votes
Christopher Reed
I'm New Here
I'm New Here
Those new to the Atlassian Community have posted less than three times. Give them a warm welcome!
July 6, 2023

Did you find a resolution to this? I'm getting this now in our knowledge base articles and no permissions or pages have changed on our side.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
DEPLOYMENT TYPE
CLOUD
PRODUCT PLAN
STANDARD
TAGS
AUG Leaders

Atlassian Community Events