Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in
It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

How can I prevent from getting the "unknown attachment" icon instead of my images?

I upload my images directly to each page, but it is becoming more common that when I need to make a page update all the images become "unknown attachment".  I am not sure if it happens to the same page multiple times, but some of my pages have a lot of images and this is huge problem.  I can sometimes go back to the previous version of the page and the images will save correctly but this is not always a good option if my last save contained a large amount of changes.  I have looked at the help articles and they were of no help. Any help would be appreciated.

1 answer

1 accepted

The document doesn't really help too much....this is what my coding looks like:

<ac:image>
<ri:url ri:value="https://confluence.disney.com/plugins/servlet/confluence/placeholder/unknown-attachment?locale=en_US&amp;version=2"/>
</ac:image>

 

Seems like I just have to reload all the images to get it to work. It has nothing to do with permissions.  Possibly because images were initially pasted to the page, but the images were loaded to this specific page and loaded over every image that was originally pasted into the page,  Its frustrating as I have a lot of pages and a lot of images and to have these pages lose images like it creates a lot of needless work.

Like Kevin Johnson likes this
Kevin Johnson Community Leader Apr 29, 2021

I did some background research on this, came to know that is it an issue with confluence. Here is the link to that issue: https://jira.atlassian.com/browse/CONFSERVER-55928 . The fix is about to be released. Hope this helps.

-Kevin.

Thanks, I hope this fix closes the door on this issue.

Like Kevin Johnson likes this
Kevin Johnson Community Leader Apr 29, 2021

Sure, hope the same

I get this when editing basically any existing page. My fix is: revert, then re-open. Suddenly the images are back, after doing that.

@Atlassian, how about fixing this, hmmm? I'm winding up doing a lot of re-work because if a page doesn't have images near the top, I forget about this glitch until I see our (old, drunken, abusive) friend "? Unknown Attachment." Then revert, and have to start the revision fresh.

Before someone suggests copying revised and then pasting it back in on the second edit, yes, I could do that. Just have to get into the habit, I suppose.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS
Community showcase
Published in Confluence Cloud

🏠 Say hello to the new Confluence Home!

Hi Atlassian Community, My name is DJ Chung, and I’m a Product Manager on the Confluence Cloud team. Today, I’m excited to share a new and improved version of Home. The new Home helps you ...

38,405 views 28 126
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you