Confluence can't index attachment labels

Confluence is not indexing attachment labels.

These are not added to tag clouds, and popular label macros.

Is there any place where I have to enable it?

5 answers

1 accepted

This widget could not be displayed.

I have raised a bug report:

https://jira.atlassian.com/browse/CONF-32493

And here is original bug report:

https://jira.atlassian.com/browse/CONF-27673

Already resolves for Confluence 5.8.2 and newer.

This widget could not be displayed.

Hi,

We are on Confluence 5.2.3 (Download) and using the macro 'Labels List'.

It generates the list of all page labels in the Space but not the attachment labels. Is this a bug or a missing feature of the macro 'Labels List'.

Thanks,

Daniel

This widget could not be displayed.

Hi,

we are still using confluence 5.1.4 which shows the same effect.

Because we are using label specifically to build a knowledge base from attachements of pages it would be nice to have them listed as well.

Cheers,

Matthias

This widget could not be displayed.

Hi Blazej,

I couldn't find any bug report on this behavior. Maybe it's a new bug in Confluence. Can you specify the Confluence version and the exact steps so we can try to reproduce the bug and create the report for it.

Regards,

Rodrigo

Hi Rodrigo!

We use confluence Atlassian Confluence 4.3.6

Here are the steps:

I am on the Confluence Dashboard. I have system-administrator rights.

I click "Add space" and create new space (just name, blank space, no restrictions).

I click "Add page" and create new page (the same as above).

I click "Insert"->"Other macros"->"Attachments", and save page.

I drag files from my desktop onto the Attachments macro. Attachments are beeing uploaded.

In the column "labels" I click pencil icon, I type the name of attachment (for example dh or test_label), click "add", click "close". Attachments are shown next to files.

Then I insert to the page any label cloud macro (popular labels or tagcloud). It doesn't show attachment macros. However when I add labels to the whole page it displays those properly.

When I click "Browse"->"Labels" there are no attachemnt labels displayed too.

However when I am on the page with attachment macro, and I click a label next to attached file it, it opens the site https://ourcompany.com/label/clicked_label and it shows all files with clicked_label.

Maybe I'm just doing something wrong...

Thanks for the interest Rodrigo, hope to hear from you soon :)

This widget could not be displayed.

Thanks Blazej!

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Monday in Confluence

Why start from scratch? Introducing four new templates for Confluence Cloud

Hi my Community friends!  For those who don't know me, I'm a product marketer on the Confluence Cloud team - nice to meet you! For those of you who do, you know that I've been all up in your Co...

342 views 2 5
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you