Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in
Celebration

Earn badges and make progress

You're on your way to the next level! Join the Kudos program to earn points and save your progress.

Deleted user Avatar
Deleted user

Level 1: Seed

25 / 150 points

Next: Root

Avatar

1 badge earned

Collect

Participate in fun challenges

Challenges come and go, but your rewards stay with you. Do more to earn more!

Challenges
Coins

Gift kudos to your peers

What goes around comes around! Share the love by gifting kudos to your peers.

Recognition
Ribbon

Rise up in the ranks

Keep earning points to reach the top of the leaderboard. It resets every quarter so you always have a chance!

Leaderboard

Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,467,097
Community Members
 
Community Events
176
Community Groups

Confluence and Jira won't connect after migration to a new Server

Edited

We installed Confluence on a new Server. We are using Confluence Data Center (Let's call it "1"). In the same process we installed another Confluence Data Center instance (Let's call it "2") on another Server. Unfortiunatly the connection from Jira to Confluence "1" had to be done new because the Jira Instance connected to 2 - instead to 1.

We then had help from our Atlassian Partner and tried to figure this out. We couldn't. We wanted then to connect all the Instances new. So from Jira to 1 and from Jira to 2. 

The Problem now is that we get an Servererror (Picture1), which says (translated from German):
This Application has the same ID as me. I can't connect to myself.

This errormessage comes after in Jira I put the Confluence-URL in the Box (Picture2) and press "Neue Verknüpfung erstellen".

These three Instances (2xConfluence and Jira) are on separate Servers. It seems that an ID from Jira is still the same as one of the Confluence instances. They were on the same server before we separated them. From Jira to "2" it connects without a Problem. This Instance was never on the same Server as Jira.

Picture1:

Picture1.png

Picture2:

Picture2.png

 

 

1 answer

0 votes
Brant Schroeder Community Leader Nov 27, 2021

@Bastian Ouwehand did you do a fresh install on both 1 and 2?  Are you using a separate license for each server?

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
DEPLOYMENT TYPE
SERVER
VERSION
7.10.2
TAGS

Atlassian Community Events