Attachment is not recognized in macro media

I am having an issue with the macro media on Confluence. I have recorded a video using Camtasia 2 and exported the file as a .MOV. I uploaded the file with out a problem and was able to edit it as well.

2 weeks later I finished creating another video and used the same program to create the video; I exported the file the same way to a .MOV and Confluence is not recognizing the attachment as media went I attempt to insert media the drop down is blank, but the file is attached to the page.

This is the error message I am receiving:

Error rendering macro 'multimedia' : com.atlassian.renderer.v2.macro.MacroException: Cannot find attachment 'selection.mov'

I googled this error to see if others are experiencing the same issue and it seems like something similar was reported, but the issue was resolved as a file name issue. Thinking that could of been my issue I renamed the file something simple and removed all spaces. Nope, I am still experience this issue.

Any suggestions? Help.

4 answers

Ashely is correct, if the title of the page has a : in it, it will fail.

Remove the : and it works.

I concur with Ashley and Alexei: a colon in the page title breaks the Multimedia macro.

0 votes

Hi there!

I've tried to replicate the problem however the macro loaded in my confluence instance 5.5.2. Are you using an old version of confluence?

I recommend to delete the attachment and the macro from the confluence page and try to attach the mov file without spaces again. This might refresh the macro information.

Cheers,

Rodrigo

Thank You, I attempted to rebuild the page again and the issue was the : in the title page, not the spaces in the file name!

Hi Aizzeh,

I couldn't replicate in confluence 5.5.2 even placing a : in the page name. Have you tried to reproduce in the latest version of confluence as well?

If you can reproduce the problem with detailed steps, let me know and I can open a bug report for you.

Cheers,

Rodrigo

Same here. Wasted a long time trying to figure the problem. Once I removed the colon from the title, everything went fine. 

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Oct 24, 2018 in Confluence

Atlassian Research opportunity with Confluence templates

Do you use templates with Confluence? Take part in a remote 1-hr workshop. You'll receive USD $100 for your time!   We're looking for people to participate in a   remote 1-hr workshop...

1,054 views 16 14
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you