Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in
Celebration

Earn badges and make progress

You're on your way to the next level! Join the Kudos program to earn points and save your progress.

Deleted user Avatar
Deleted user

Level 1: Seed

25 / 150 points

Next: Root

Avatar

1 badge earned

Collect

Participate in fun challenges

Challenges come and go, but your rewards stay with you. Do more to earn more!

Challenges
Coins

Gift kudos to your peers

What goes around comes around! Share the love by gifting kudos to your peers.

Recognition
Ribbon

Rise up in the ranks

Keep earning points to reach the top of the leaderboard. It resets every quarter so you always have a chance!

Leaderboard

Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,455,376
Community Members
 
Community Events
175
Community Groups

One of our users has a weird SAML acces error

Hi all,

as our user tried to login this morning he was not able to do so.

He could enter his user and password, is then asked for two factor, entered the two factor number and then all failed.

The error message was:

             There is a problem with the relay state which is used for your SAML single sign on                  configuration.

 

Can you please help, this user urgently needs access.

 

Greetings,

   Martina Ludwig

 

4 answers

1 accepted

0 votes
Answer accepted

Hello @M_ Ludwig  & @Tobias Müller

Seems there was an outage related to Atlassian access for 2FA.

Ref. https://access.status.atlassian.com/incidents/ldbxdggpncl1 

Same since today also in our organization. Using Atlassian Cloud (Jira & Confluence) already multiple users with this issue. (see Screenshot)

MicrosoftTeams-image (7).png

Hi,

 

we do not use http in any case. 

The Problem was indeed with two factor authentication. Once i deactivated it for that user he could logon without problems.

So the question to clarify is why is this error shown if this particular user has two factor activated and why is only this user affected and why is it not working all of a sudden while it was working well last week for that user.

 

Greetings,

   Martina Ludwig

Hi all,

 

in the meantime, we have a second user with a suddenly non working two factor authentication. Until friday last week everything was fine with it.

So please assist in solving this weird behaviour.

 

Greetings,

   Martina Ludwig

I would suggest you to create a atlassian support ticket

Like M_ Ludwig likes this

Hi Piyush,

 

yepp .... ticket raised.

0 votes

Relay State - it's sometimes an issue or always.  This is what we used to get in the previous organizations with Service Now - in the SSO configuration, you have an option to enable the relay state. Also, ask you SSO provider to verify if any schema is with http:// than https://

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS

Atlassian Community Events