Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Why does Bamboo detect new branches but disables them preventing builds? Edited

Bamboo version 5.14.4.1 build 51417

Bitbucket version 4.13.0

I have configured Bamboo to recognize changes made in Bitbucket (i.e. branch creation) and mostly it works.  However, as more branches are created, they are not being enabled automatically after Bamboo recognizes the branch from Bitbucket.  I'm having to manually enable branches and manually fire the builds. This significantly slows daily operations. Why is this happening? Has anyone else experienced this issue?

 

Please and thank you in advance for your time, effort, and knowledge!

3 answers

Do you mean that the branch plans are getting created but they are in a disabled state? 

Can you add a screenshot of your branch plan configuration?

That is exactly what I mean. And I have inserted the screenshot.

BambooBranchConfig.PNG

Hi Jay! In most cases I saw this behavior, the repository configuration in Bamboo was out of sync with Bitbucket. Just open it and save would reconnect them. Did you try that?

Thanks. I will give that a try and let you know how it goes.

I tried this but the issue persists.

0 votes

Is your main plan branch disabled?

My main plan branch is enabled.

Is there anything in your server log that would explain why the branch is getting disabled?

No, there isn't anything that I have found.  I decreased the interval time that bamboo checks bitbucket and I haven't had any issues yet, but I'm just keeping an eye on it for a while to be sure.

@Przemek Bruski @Jay Hollingsworth

Same goes on my side. Some of the branch are disabled, some are enabled. Is there any update for this issue or is this related to https://jira.atlassian.com/browse/BAM-13552 or https://jira.atlassian.com/browse/BAM-13168? But the 2nd ticket is already resolved BUT my current version is 5.15.

Or is there another solution?

 

Appreciate the reply.

Thanks.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS
Community showcase
Published in Bamboo

Bamboo 7.1 is here and is packed with value!

I'm happy to announce that Bamboo 7.1 has been released and it’s overflowing with awesome new features. Top-voted issues First and foremost, a bunch of JAC top voted issues has been delivered - y...

653 views 1 6
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you