Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in
Deleted user
0 / 0 points
Next:
badges earned

Your Points Tracker
Challenges
Leaderboard
  • Global
  • Feed

Badge for your thoughts?

You're enrolled in our new beta rewards program. Join our group to get the inside scoop and share your feedback.

Join group
Recognition
Give the gift of kudos
You have 0 kudos available to give
Who do you want to recognize?
Why do you want to recognize them?
Kudos
Great job appreciating your peers!
Check back soon to give more kudos.

Past Kudos Given
No kudos given
You haven't given any kudos yet. Share the love above and you'll see it here.

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

GitLab EE Account Creation Fails using PAT, with "Authentication failed" Error on SourceTree 3.3.7

I have SourceTree 3.3.7 on Windows.  I tried to add a GitLab EE account after setting up a PAT with api and read_user scopes.  I enter the https URL (with and without trailing '/' as suggested by a user).  I click "Refresh Personal Access Token" and enter the username and PAT.  I have also tried entering the PAT name and PAT, as suggested by a user.  I also tried both the embedded git and system git, as suggested by another user. In all of these instances, I get an "Authentication failed" error that will not allow me to proceed.

I am able to access my remote repositories on GitLab EE and push to them using my username and PAT with command line git.

I can also clone a repository and use it through SourceTree without setting up an account, just setting the username and password when prompted as my username and PAT in GitLab. I'm not sure why the account creation doesn't work if I can setup a repository and use it with the same credentials. 

1 answer

Same issue with SourceTree v3.3.8.3848. Tried with username and PAT, token name and PAT, created a token with the same account name, tried with and without trailing '/', tried new fresh installation, new ssh key pair but I always get "Authentication failed"

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS
Community showcase
Published in Sourcetree

Tip from the team: configure your repos for hosting goodness!

Supported Platforms macOS Windows We recently introduced support for additional hosting services such as GitHub Enterprise, GitLab (Cloud, Community Edition, Enterprise Edition), and...

3,417 views 4 5
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you