email notification on demand

Even if I've asscoiated the notification schema for my project, the assignee still can't get email notification after the reporter creates an issue.

2 answers

Once you have associated a notification scheme to a project, you will also need to ensure that the assignee/group he belongs to is really part of the notification events defined in it. For further troubleshooting, I'd recommend you to check this KB: http://confluence.atlassian.com/display/JIRAKB/Notifications+Troubleshooting

Thanks a lot. I received notifications after I created some issues. But the notifications came to my mails box so slow (probably 20mins or even more than that). And notifications were not sent when comments were made. I will double check the notification schema.

You could check on the workflow too if it hasn't been any change in the Event fired on Post-Function. Plus take a look in the Notification Scheme if the assignee is added to recieve notification when issue is created.

thanks a lot. I just received the comments email notifications which were so slow.

Is there any way to make the email notification speed up?

Thanks again!

If I'm not wrong if you are OnDemand you depend completely on Atlassian servers. Maybe you can ask on Atlassian Support if they are having some kind of trouble with the mail servers. Perhaps depending on location, does you Jira instance work fast?

Thanks for your comments. You are right. I am OnDemand. I am using Jira without any problem and it is fast. Additionally, I am in Melbourne to access Jira. For example, I did make some comments about some issues and so did my team member but I haven't received any email notification so far. Also, I had a double-check of the notification schema. I didn't find anything wrong with the schema configurations.

This looking weird. Have you tried to send the test mail from the mail administration? Is it fast?

Hi, I didn't know what was going on. But last night, It seemed to be working well. The email notifications starts delivering fast. Probably my problem? not sure. Anyways, now it is working fine. Thanks a lot for your consistent helps.

Glad it is working now! It looks it was a server problem as I said before.

Remember to mark any answer as correct in order to help other users.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
How to earn badges on the Atlassian Community

How to earn badges on the Atlassian Community

Badges are a great way to show off community activity, whether you’re a newbie or a Champion.

Learn more
Community showcase
Published Thursday in Jira

Meet the AUG leaders of Northern Virginia

@Rachel Wright (Jira Genie), @Billy Poggi (AUG NOVA, DC), and @Dana Jansen (Confluence Queen) are just some of the folks that lead one of the world's most active Atlassian User Group (AUG)....

138 views 5 9
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you