High Bamboo CPU usage after upgrade from 5.6.0 to 5.8.1

In the last month we upgraded our Bamboo server from 5.6.0 to 5.8.1, and the engineering staff has been complaining about slower performance ever since. Getting to deployment plans has started taking a particularly long time

Our server is quad-core 2.2G Xeon with 16G of RAM, well within spec according to the documentation.

Nagios monitoring shows CPU load has gone up by about 30% and CPU I/O utilization similarly since the upgrade. Memory use isn't even close to the warning line. Usage hasn't changed much.  Restarting the service helps briefly. A tour of the logs hasn't turned up out of memory errors or anything else immediately suspicious. 

Is there something about the new version of Bamboo which predisposes it to higher CPU utilization? If not, what can be done to diagnose and fix the problem?

 

Thanks in advance,

Todd

1 answer

This widget could not be displayed.

Todd, there could be multiple reasons for that. Please contact our Support to investigate/resolve this issue.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Posted Tuesday in Jira

What modern development practices are at the heart of how your team delivers software?

Hey Community mates! Claire here from the Software Product Marketing team. We all know software development changes rapidly, and it's often tough to keep up. But from our research, we've found the h...

122 views 1 3
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you