Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in
Celebration

Earn badges and make progress

You're on your way to the next level! Join the Kudos program to earn points and save your progress.

Deleted user Avatar
Deleted user

Level 1: Seed

25 / 150 points

Next: Root

Avatar

1 badge earned

Collect

Participate in fun challenges

Challenges come and go, but your rewards stay with you. Do more to earn more!

Challenges
Coins

Gift kudos to your peers

What goes around comes around! Share the love by gifting kudos to your peers.

Recognition
Ribbon

Rise up in the ranks

Keep earning points to reach the top of the leaderboard. It resets every quarter so you always have a chance!

Leaderboard

Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,456,637
Community Members
 
Community Events
176
Community Groups

Trouble integrating MS AD Active Directory and Crowd

I’m having trouble with active directory integration. I was able to set up a directory in Crowd for AD/LDAP, but I can’t import, view or search for any users.When I try to import from AD I get this message: User encryption algorithms must match between directories

1 answer

0 votes
Marcin Kempa Atlassian Team Mar 13, 2018

Hi @ian alexander

After configuring remote directory (Active Directory in your example) you should not need to do any kind of manually import as the synchronization should happen automatically so there is no need to do the import using the user import functionality.

The way search functionality works, it allows you to search over users that were synchronized from remote directory and are cached locally in the data base.

In the user search screen you need to provide the directory you would like to search users from, at the moment there is no possibility to search for users in Crowd across multiple directories at once.

Could you also test the connection in the directory configuration screen and verify if the baseDN as well as the LDAP filters match your remote directory structure? Do you have caching enabled for this directory?

 

I hope that this helps, let me know if you need more information.

Marcin Kempa

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS

Atlassian Community Events