Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in
Celebration

Earn badges and make progress

You're on your way to the next level! Join the Kudos program to earn points and save your progress.

Deleted user Avatar
Deleted user

Level 1: Seed

25 / 150 points

Next: Root

Avatar

1 badge earned

Collect

Participate in fun challenges

Challenges come and go, but your rewards stay with you. Do more to earn more!

Challenges
Coins

Gift kudos to your peers

What goes around comes around! Share the love by gifting kudos to your peers.

Recognition
Ribbon

Rise up in the ranks

Keep earning points to reach the top of the leaderboard. It resets every quarter so you always have a chance!

Leaderboard

Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,458,283
Community Members
 
Community Events
176
Community Groups

Default branch for Pull Requests

One of our repositories has troubles getting the default branch to change, specifically in the PR window. We've set the default branch in the "Advanced" section under "Repository details" in the settings:

default_branch_selected.jpg

 

Then if we make a new PR it does not show the correct default branch. On other repositories this has worked fine for us but I cannot figure this one out as to why I cannot change this repository.

pull_request_shows_wrong_branch.jpg

1 answer

1 accepted

0 votes
Answer accepted
Caroline R Atlassian Team Apr 20, 2022

Hi, @Rob van der Lee, welcome to the community! 

For pull request workflows, the default target branch will be the one set as the Development branch on your Branching model (Repository settings > Branching model). There, you can select the main branch (the one you defined on your advanced settings) or a specific branch.

In this case, could you please confirm which branch is defined as the development branch in this repository?

Please feel free to share any additional questions or concerns regarding this case.

Kind regards,
Caroline

Hi, thanks for the timly reply. You are absolutly right. That fixed my problem. The reason why all other repositories did not have this problem is because they were all defaulting to the "Use main branch" option as where this specific repository was set to "master".

Thanks so much :)

Caroline R Atlassian Team Apr 25, 2022

Hi, Rob! Thanks for your confirmation, I'm glad to help! 

Like Rob van der Lee likes this

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS

Atlassian Community Events