Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Am I misunderstanding the branch workflow for pipelines?

I am working to start using pipelines.

I want to test a pipeline run on a branch I have created, feature/GG-123.

I created this bitbucket-pipelines.yaml through the editor that runs in bitbucket cloud.

image: atlassian/default-image:2
pipelines:
default:
- step:
script:
- echo "This script runs on all branches that don't have any specific pipeline assigned in 'branches'."
branches:
feature/GG-123:
- step:
services:
- docker
script:
- apt-get update
- curl "https://bootstrap.pypa.io/get-pip.py" -o "get-pip.py"
- python get-pip.py
- pip install awscli
- rm get-pip.py
- IMAGE="009255884135.dkr.ecr.us-east-1.amazonaws.com/spear-new/spear-www"
- TAG=${BITBUCKET_BRANCH:-$BITBUCKET_TAG}
- aws configure set aws_access_key_id "${$AWS_ACCESS_KEY_ID}"
- aws configure set aws_secret_access_key "${$AWS_SECRET_ACCESS_KEY}"
- eval $(aws ecr get-login --no-include-email --region ${$AWS_DEFAULT_REGION} | sed 's;https://;;g')
- docker build -t $IMAGE:$TAG .
- docker push $IMAGE:$TAG

 This created a commit apparently attached to my master branch.

It ran and echoed "This script runs on all branches that don't have any specific pipeline assigned in 'branches'."

I committed the file to the root directory of feature/GG-123 and pushed that.

No pipeline run.... and when I look under that branch in pipelines, I see

WE COULDN'T FIND ANY PIPELINES THAT MATCH YOUR SEARCH

Try changing your filters

It seems simple from the docs. What am I missing?

1 answer

0 votes

Hi @Greg Gray ,

Welcome to the community!

I replicated the steps mention above and I wasn't able to reproduce the error you mention.

However, I saw that you created this comment yesterday which might have coincided with a bitbucket incident.
Do you mind trying again? 
https://bitbucket.status.atlassian.com/incidents/vk3h2lwb4cth

Please, just let me know if the problem persists.

Cheers

Hi @Joao Sgreccia and thanks for the reply.

I filed a support ticket as well and the tech that picked it up noted that I had the .yaml extension instead of .yml which was the root issue.

Thanks for looking.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS
Community showcase
Published in Bitbucket

New improvements to user management in Bitbucket Cloud 👥

Hey Community! We’re willing to wager that quite a few of you not only use Bitbucket, but administer it too. Our team is excited to share that we’ll be releasing improvements throughout this month of...

3,741 views 10 16
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you