Incoming Mail Handler not working?


we can't seem to make the Mail Handler work. When we run the test on the POP Mail Server we get the message: "The connection was successful" - but when we run the test on the actual Mail Handler we get the message: "The test failed". And under "more information" it's completely blank.

When we create an issue - this is what we get;

>This is an automated email from the issue creation service at



>An error was encountered whilst handling messages from the mail server

>"POP Mail Server" using the handler "class



>The error was:


>"Forwarding email with bulk delivery type."



>The error and the email that caused the error are attached to this email.


>If this is a recurring problem, you may wish to contact a system

>administrator to check the parameters of your mail fetching service:





>This message was sent by Atlassian JIRA


Any ideas?

Best regards, Jonathan

1 answer

0 vote

It looks like the mail server you are connected to is not correctly configured. Could you check ALL the configuration of the incoming mail service?

Suggest an answer

Log in or Join to answer
Community showcase
Maarten Cautreels
Posted Thursday in Off-topic

Friday Fun: What's your favourite beer/drink

As a Belgian, beer-lover and home brewer, beer is one of my great passions. I love the fact that with just a few ingredients (usually just water, hop and malt) you can create so many different tastes...

288 views 38 9
Join discussion

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you
Atlassian Team Tour

Join us on the Team Tour

We're bringing product updates and pro tips on teamwork to ten cities around the world.

Save your spot