Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in

Next challenges

Recent achievements

  • Global
  • Personal

Recognition

  • Give kudos
  • Received
  • Given

Leaderboard

  • Global

Trophy case

Kudos (beta program)

Kudos logo

You've been invited into the Kudos (beta program) private group. Chat with others in the program, or give feedback to Atlassian.

View group

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Mail notifications are no longer sent even though sending test emails does work

It's been over a year since we stopped receiving email notifications when updating/assigning/... tickets. 

Changes made over the past year:

- upgraded Jira version from 7.x to 8.5.1 -- db is still Oracle 11.2.0.1 unfortunately. Oracle upgrade to 19c is planned Q1/21.

- user emails domain has changed

- we have to kill and restart tomcat8.exe every week at least, with 170+ Win threads active and CPU at 90%. This has gotten worse since the 8.5.1 upgrade.

- some changes happened on our mail server config (load balancer, fw rules,...) but those should IMO be covered now since test emails are sent OK. 

Incoming mail handler also works like a charm.

We get several errors in the atlassian.log, but the atlassian-jira-outgoing-mail.log hasn't been updated since 9-AUG-2019 => the system apparently doesn't even TRY to send a mail.

Please advise how we can tackle this problem - which logs/settings/... to check etc.

Best,

PeterDH

 

1 answer

0 votes

Peter,

I'm sorry to hear that you've been having such trouble. That sounds really frustrating!

I'd start by following the recommendations on this document. I don't know what you have and haven't tried, so some of these may be redundant for you.

I'd specifically take a look at your Mail queue and whether or not you actually have an outgoing mail service set up. It is possible something could have been been corrupted with the outgoing mail service, preventing regular emails from being sent.

Hey,

Thanks for the link and the hints -- I think enabling -Dmail.debug will be the first thing to do, because according to the Notification Helper there should be mails yet there's nothing in the queue BUT there are several connection / timeout / IMAP authent / ... errors in the log files. Anyway, once I do get this thing working again, I will post the solution here too.

Best,

PeterDH

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
DEPLOYMENT TYPE
SERVER
TAGS
Community showcase
Posted in Jira Software

Presenting the "Best of 2020" Jira Software roundup!

Catch up with Atlassian Product Managers in our 2020 Demo Den round-up! From Advanced Roadmaps to Code in Jira to Next-Gen Workflows, check out the videos below to help up-level your work in the new ...

7,104 views 8 28
Join discussion

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you