Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in
Celebration

Earn badges and make progress

You're on your way to the next level! Join the Kudos program to earn points and save your progress.

Deleted user Avatar
Deleted user

Level 1: Seed

25 / 150 points

Next: Root

Avatar

1 badge earned

Collect

Participate in fun challenges

Challenges come and go, but your rewards stay with you. Do more to earn more!

Challenges
Coins

Gift kudos to your peers

What goes around comes around! Share the love by gifting kudos to your peers.

Recognition
Ribbon

Rise up in the ranks

Keep earning points to reach the top of the leaderboard. It resets every quarter so you always have a chance!

Leaderboard

Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,456,615
Community Members
 
Community Events
176
Community Groups

Subtasks all unlinked from parent issue

Since yesterday all the child issues on my board have been unlinked from their base issue. The result is that all subtasks are now visible at the bottom of my backlog, without a link to their original base. 

I can't fix it myself manually, since changes on sub tasks are not saved. e.g.

  • When I move a subtask to another column on the board, then refresh, the subtask in on the old position again.
  • When I create a new child issue it appears on the board, but woth being linked to the base issue. Including error (see image).

 

How to solve this?

2 comments

There's no image attached, but you can't have sub-tasks outside a parent issue, so I suspect there is something just hiding the parent issues from the board.

Hi @Nic Brough -Adaptavist- , thank you for the reply.

Below some screenshots from the situation. Important detail, My project is a NextGen project. I noticed that my message didn't mention that. 

The situation in more detail:

01_See image below a story on my board as part of an epic.
In the details on the right hand side you can see that this story (URI-161) is a child issue of the epic (URI-165)

 

01_example-story.png

 

02_See image below an example subtask 
You see the subtasks in the TO DO column below live on the board as individual items. In the details on the right hand side you can see that this subtask (URI-162) is not a child of any parent. 

02_example-child.png

 

03_adding a new child issue
Below you can see an image of me adding a new child issue. 

03_example-child-add.png

 

04_no link error

After hitting 'create' the issue is created but there is no link with the parent.

05_link-child.png

 

05_set the parent from the subtask

Also have tried the other way around. I open the subtask again (see image 02 above). From the contextual menu (the dots) I select the option 'add to base'. After that I get another error (image below).

04_set-parent.png

 

If you have any suggestions to solve this, great!

Best, Kaj

This is one that needs to go to Atlassian, it's looking like time-outs and failures on Cloud, which we can't help with, as we don't have access to the logs.

Hi @Nic Brough -Adaptavist- , thank you again for taking a look at the issue. How can I help to have the right people at Atlassian take a look at this? Or did you already forwarded this? 

Just to make sure the problem is clear:
the problem I experience not only means I can't link sub tasks that I create, but sub tasks that already existed (many!) now have no relation to their original story/task. 

The two error messages are the most important bit, and explain why there are missing links for us, but we do need Atlassian to look at why they are being thrown.  I've mentioned it in slack, but formally, you would need to raise this under https://support.atlassian.com/contact

Julien Femia Atlassian Team Jul 08, 2019

Hey @Kaj van Leeuwen

I'm sorry to come back to you so late. I replied on your other post too. I think this is a mess-up on our side, but it should be fixed now?

Let me know if you're still experiencing issues :)

Cheers!

Yes, this is solved! Thank you.

Comment

Log in or Sign up to comment
TAGS

Atlassian Community Events