Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in

Next challenges

Recent achievements

  • Global
  • Personal

Recognition

  • Give kudos
  • Received
  • Given

Leaderboard

  • Global

Trophy case

Kudos (beta program)

Kudos logo

You've been invited into the Kudos (beta program) private group. Chat with others in the program, or give feedback to Atlassian.

View group

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage
Highlighted

Gadget.common.error.500 in Confluence

This error appeared after upgrading from 5.10.4  to 6.2.4 This appears to be happening only in the Activity Stream.500 error.png

Thanks

8 comments

Guilherme V_ Atlassian Team Feb 21, 2018

Hi Ernie.

That can be a network problem. Did you update the *server.xml* file after upgrading Confluence? If Confluence is behind a proxy, you'd have to update that file after upgrading it.

What about the Application Link? Is it working?

Yes I updated the server.xml. What  should I be looking for specifically?

 

I have upgraded from 6.2.4 to 6.13.4 and I'm still having the same issue. Can anyone from Atlassian give me a definitive answer on how to fix this?

Has anyone been able to resolve this issue?

We are getting this too, but its more than just activity feed. Roadmap planner, and a few others. Also, when you go to configure the gadget, its not always the correct configuration questions. 

Application link works fine. We are on 6.2.3 with plans to upgrade to 6.8 in the next month. 

Same for Chrome & Firefox

We are running 6.7 in DEV and get a different Error: gadgeterror.png

try deleting this macro and adding back to the page. I had the options identical to yours. Once I added it back I now have different options.

Any update on this issue? Were you able to resolve this issue?

Like # people like this

No, still having issues.

I'm having the same issue, confluence server 6.14.1

Like Stefan_Quandt likes this

Having the same issue with jira since update! server.xml is 100% identical with the backup.

Like Stefan_Quandt likes this

My Jira and confluence have the same issue ever since UPGRADING. Wtheck. :(

Like Stefan_Quandt likes this

WOW, so many of us having the same problem and no definitive answer. I still have the issue going on  1 year and 5 months later.

Like # people like this

@Ernie JenningsWow you had this issue for THAT long? :( ugh it makes me regret upgrading....... But we had to because of a Atlassian leak. So we were advised to upgrade everything. But now we are stuck with this horrible health check error that won't go away!

Thankfully, it's not affecting functionality, it's just annoying.

Well good luck and maybe someday we will get an answer :-)

Like S_ Toyo likes this

Hey @S_ Toyo , did you see what Kevin H found?

I fought this problem for hours. For me, I updated the cacert and the problem did not resolve. Then went and edited the page. Deleted the existing activity stream macro and then added what looks like a newer version of the macro. The page now loads in a timely manner and I am no longer receiving the error message.

The red is what my page had. The green is what I replaced it with.

confluence.png

Like S_ Toyo likes this

Good job Kevin! I will try this. Thanks man!!!

So that Confluence Activity Stream Plugin is a System app. Were you instructed by Atlassian Support or did you delete the app by your own volition?

Yep, the one you have circled in red is the same that I have.

 

This is really interesting why NO ONE from ATLASSIAN SUPPORT got back with me on this!!! I have been dealing with this for over a year.

Like S_ Toyo likes this

I found their support to be lacking to say the least. I had to find it on my own.

I did not delete or disable the plugin. I just removed the macro from the page. When I went to put it back on the page, I discovered the 2 macro options. I am assuming that they updated the macro but during the upgrade process custom pages did not get the updated version. 

Urgh, I don't see the new Activity Stream. What version are you on?

That macro on our version 6.14.2 is called "Recently Added" and has the same icon - but it works !! 

Like Kevin Hogan likes this

Yep, not there :-(      I'm on 6.13.4. 

Sorry to get your hopes up.

We too were on a 5.x version. Upgraded, don't bother with the instructions the are wrong, We found a problem, contacted support and we were told that the version they just helped us install was no longer supported and that we had to upgrade to this version. Was told that it was a straight forward update. Nope, it overwrote all config files. Finally got everything working and had this issue. The error was also causing the page to take forever to load and was displaying pictures in native size. Speed, pictures are back to normal and the error is gone after replacing the macro.

@Kevin HoganSorry haha but how do we find the macros?

That one looks built in. I am not sure how to find it. While editing the page, all I had to do is start typing {activ  and it popped up. I am very new to Confluence admin, less than a month.

Try the "Recently Added" Macro - its the same . Not sure why it is different on some versions or instances. 

Comment

Log in or Sign up to comment
TAGS
Community showcase
Posted in Confluence

What do you think is the most *delightful* Confluence feature? Comment for a prize!

- Create your own custom emoji 🔥 - "Shake for Feedback" on mobile 📱 - An endless supply of GIFs via GIPHY 🤩 Is there anything quite as nice as a pleasant surprise? Comment below with what...

384 views 23 8
Join discussion

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you