Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,360,564
Community Members
 
Community Events
168
Community Groups

SourceTree stops on 'Use an existing account'

Deleted user Sep 27, 2017

After downloading the latest SourceTree and trying to install it, SourceTree will display a blank window and not display anything after a long time at 'Use an existing account'.   I have to kill this and attempt to delete all files associated with %LOCALAPPDATA% under SourceTree but this does nothing for the install it still displays a blank screen.  I attempted to run an old version (1.9) but i will not allow me to and still attempts to install the newest version which brings me back to the blank screen.  Any ideas of how to solve this ?  Thanks.

5 answers

Below trick works for me :)

  • Lower IE security:
  1. Open IE, click on the gear
  2. Select "Internet Options"
  3. Select the "Security" tab
  4. Select "Custom Level" for Internet
  5. Find "Access data sources across domains" and select "Enable" (make note of what the setting currently is)
  6. Try logging into Sourcetree again

      After logging in, follow steps 1-5, but reset the setting back to the previous option."

Thanks, that worked for me.

I also try windows 10 machine still not working

Mikael Sandberg Community Leader Jan 23, 2019

@Pravin GPIT As mentioned above, you need to figure out why IE cannot access https://id.atlassian.com. Also have a look at SRCTREEWIN-7910 which is linked in the issue I mentioned above. It has some workarounds that may work for you.

My machine is Windows 7 with IE 11.

  1. Open IE, click on the gear
  2. Select "Internet Options"
  3. Select the "Security" tab
  4. Select "Custom Level" for Internet
  5. Find "Access data sources across domains" and select "Enable" (make note of what the setting currently is)
  6. Try logging into Sourcetree again           these steps is not working in my machine 

but this not helped me to solve same issue

??? any more solution???

@Ali Raza What IE version are you on? You need to be on a supported version, I would upgrade to IE 11 if you do not already have that installed.

Deleted user Oct 10, 2017

My machine is Windows 7 with IE 11.

0 votes
Mikael Sandberg Community Leader Sep 27, 2017

Your best bet is trying to figure out why IE is blocking https://id.atlassian.com. There is also an issue logged for it, SRCTREEWIN-7949, check it out and also add yourself as a watcher in case there is a workaround or a fix for it.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS
Community showcase
Published in Sourcetree

Bug Fix: Sourcetree for Windows authentication error when updating to app password

Hello Sourcetree users!!! With the recent removal of Bitbucket Cloud account passwords for app passwords (please see our Bitbucket Cloud community post for details on why we made this change for se...

78,922 views 134 29
Read article

Atlassian Community Events