SourceTree doesn't launch when clicking "Check out in SourceTree" from BitBucket

Hi,

I reinstalled SourceTree following the recent security advisory email alert, but now it does not launch when I click the "Check out in SourceTree" button within BitBucket.

Can anyone help?

Thanks!

Baz

6 answers

1 accepted

This widget could not be displayed.

Hi everyone! This was identified as a bug and was reported at SRCTREEWIN-7209. Please watch that ticket so you're notified of future updates. In the meantime, you can try the workaround explained in one of the comments:

  1. Open Tools > Options > General
  2. Uncheck Use this version of SourceTree for URI association
  3. Check Use this version of SourceTree for URI association

Let me know if this works for you :)

Cheers,

Ana

Excellent, thanks! That works for me!

UPDATE! 

It only works if SourceTree is already open. With the 1.9 version, it would also launch the app too

Thanks

Baz

Thanks for the update, Barry. I've added that information as an internal comment in the bug report. 

 

Posted Workaround doesn't works for me, I have to copy and paste the command manually in order to check out branches.

This worked for me.  Thanks!

Still not working in 2.1.10.0.

Still not working in 2.3.1.0

Still not work for me in 2.3.1.0 either.

scott lee I'm New Here Aug 30, 2018

Ana, I always come to this site when I have this problem. Thanks again. your solution works lovely.

This widget could not be displayed.

Hi Baz, do you have a local clone of the parent repository in SourceTree already? Keep in mind this is a requirement as explained at Check out a branch into a local repository. Does this happen with a specific branch, or with all of them?

Apart from that, can you confirm if SourceTree Launches when you try to open it manually?

If you're still having issues, let us know which version of MAc OS or Windows are you using so we can dig deeper into this.

Cheers!

Ana

Hi Ana,

Yes, SourceTree does launch, and I can use all of the functionality, such as cloning locally and everything else.

The only thing that doesn't work any more is its association with Chrome, when the "Check out in SourceTree" link is clicked within BitBucket

Check out in SourceTree.png

I'm running this on Windows 8.1

Thanks

Baz

Everyone on my team is having the same issue. I would love to have a fix for this too.

I'm using Windows 7

Sourcetree Version 2.0.20.1

Same issue for my whole team (different computers) these issue begun the past week (version 2.0.20.1)

Some developers I know aren't having this issue, they use a 2.1 version, but we don't know where they get it.

I am using Windows 10 and Chrome.

Just to confirm... this issue started as soon as I installed Sourcetree Version 2.0.20.1

This widget could not be displayed.

i too have same issue but i can clone a whole repositiory but if i check out the same thing it does not pop-up the source tree 

 

this issue happening after i installing new source tree version 2.0.20.1 on windows 7

This widget could not be displayed.

This issue continues on version 2.1.2.5

This widget could not be displayed.

I've been having trouble with this for months and months but the most recent version of Sourcetree ate least gives me options instead of failing to open.

When i click the link from the website, Sourcetree asks me to create a new clone of the repo. Since I already have one, I assume that there is some confusion between the repo url on the website vs the url of my local repo.

So I compared the two URLs and the only difference was a casing one.

The url on the popup form that comes up when I click from the website is:

https://Dylan72@bitbucket.org/...

Whereas the one in SourceTree settings for my repo is:

https://dylan72@bitbucket.org/...

So I changed the setting in Sourcetree, and presto everything immediately started working again.

This has been driving me crazy for close to a year. And it was a case issue.

Incredible!

You solved my problem!!!

Thank you!

Now Attlasian will know how to fix it, all they have to do is don't use that Upper case at the beginning of the email.

This widget could not be displayed.

It works.I am using source tree Version 2.5.50

The URL on the popup form that comes up when I click on the website is:

https://Dylan72@bitbucket.org/...

Whereas the one in SourceTree settings for my repo is:

https://dylan72@bitbucket.org/...

So I changed the setting in Sourcetree, and presto everything immediately started working again.

 

Thanks to Dylan Tusler

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
Community showcase
Published May 30, 2018 in Sourcetree

Tip from the team: configuring Git or Mercurial in Sourcetree

Supported Platforms macOS Windows To make using Sourcetree as simple yet powerful as possible we embed (bundle) dependencies such as Git, Git LFS, and Mercurial. We strive to keep these...

878 views 2 3
Read article

Atlassian User Groups

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find a group

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find my local user group

Unfortunately there are no AUG chapters near you at the moment.

Start an AUG

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local meet up. Learn more about AUGs

Groups near you