Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in
Celebration

Earn badges and make progress

You're on your way to the next level! Join the Kudos program to earn points and save your progress.

Deleted user Avatar
Deleted user

Level 1: Seed

25 / 150 points

Next: Root

Avatar

1 badge earned

Collect

Participate in fun challenges

Challenges come and go, but your rewards stay with you. Do more to earn more!

Challenges
Coins

Gift kudos to your peers

What goes around comes around! Share the love by gifting kudos to your peers.

Recognition
Ribbon

Rise up in the ranks

Keep earning points to reach the top of the leaderboard. It resets every quarter so you always have a chance!

Leaderboard

Come for the products,
stay for the community

The Atlassian Community can help you and your team get more value out of Atlassian products and practices.

Atlassian Community about banner
4,459,022
Community Members
 
Community Events
176
Community Groups

Cannot connect bitbucket account to sourcetree

I am using sourceTree for 2 years now and I have it connected to the bitbucket. Today all of the sudden when trying to pull I get an error: 

remote: To make a call, you need to use an app password.

fatal: unable to access 'url': The requested URL returned error: 403

So naturally I check my accounts and try to do the OAuth again but I didn't work. So I updated source tree to 3.0 (I am using a mac) and I was able to do the OAuth but I still could not pull. 

So I looked into the whole app password and created one, changed to basic authentication but I'm still getting the same error no mater what I try. 

I have 2FA enabled. 

Any suggestions? 

1 answer

0 votes
bgannin Atlassian Team Mar 06, 2019

Hi @Tadej,

Our apologies for the hassle. A few things to try:

1. Remove and re-add your account, using OAuth + HTTPS

2. Remove and re-add your account, using OAuth + SSH, with appropriate key

3. Remove and re-add your account, using Basic Auth (app password) + HTTPS

Let us know if that doesn't work out and we'll continue digging to get to the bottom of this.

Brian Ganninger
Principal Developer, Sourcetree

I tried all of the steps above but all result in the same error. I'm not really sure what could have happened for it to stop working all of the sudden. 

Hi, did this issue ever get resolved? I seem to have the same problem with 2FA enabled as well.

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
TAGS

Atlassian Community Events