Create
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Sign up Log in

It's not the same without you

Join the community to find out what other Atlassian users are discussing, debating and creating.

Atlassian Community Hero Image Collage

Issue Search: custom fields/property shows default but it should not

Hi there, 

 

We have a custom field/property with a default value set to None. 

Then, whenever we go to advanced issue search/filters the custom field appears on two rows - one with the data added to the field and one below hat with None value. 

Do you think that's an issue and/or it's a matter of Setting we can change/modify. 

custom field.pngissue search.png

 

Thanks in advance. 

1 answer

0 votes
John Funk Community Leader Jul 07, 2021

Hi Greta,

Is there maybe some automation that is running that is populating the value? If you go into the history of the issue, do you see if the field value has been update and by whom? 

The easiest what to see if there is a default value actually in there is by creating a new issue. In the create screen, if there is a default value, then you should see it. Otherwise, the user is putting in a value before they create it or some type of automation is adding it after the fact. 

Hi John, 

 

No, it's a manual update of this field, we don't have automation for populating it. 

Yes, we can see the history - how it used to be None and then changes with every new update. 

The field is by default None which is not the problem. 

The issue is with searching after that and reviewing filters and advanced search - the column is visible but there are two values -> the None value (the default one) and the one that's being filled by someone manually. 

It's visible on the advanced issue screen screenshot - there are two rows instead of one for this field - Customers - one pre-filled with the manual data and on the second row the None value which looks strange and it's not correct. 

John Funk Community Leader Jul 07, 2021

Ah, I see now. This appears to be a Bug with the list view. It seems to be showing the original value and the new value. I would submit a ticket to Atlassian:

https://support.atlassian.com/contact/#/

Suggest an answer

Log in or Sign up to answer
DEPLOYMENT TYPE
CLOUD
PRODUCT PLAN
STANDARD
TAGS
Community showcase
Published in Trello

🏊‍♀️ Atlympic Event: Trello

Hello Community!  Quick disclaimer: We are running a contest on Community (The Atlympics!) from July 23rd - August 8th of 2021. If you are interested in participating in this contest (prizes! ...

87 views 0 8
Read article

Community Events

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Find an event

Connect with like-minded Atlassian users at free events near you!

Unfortunately there are no Community Events near you at the moment.

Host an event

You're one step closer to meeting fellow Atlassian users at your local event. Learn more about Community Events

Events near you